Κωνσταντόπουλος: Θέλουν μια Ελλάδα αποικία χρέους

Κωνσταντόπουλος: Θέλουν μια Ελλάδα αποικία χρέους

Συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή

Στόχος των υποκλοπών είναι μια Ελλάδα αποικία χρέους, εξαρτημένη και υπονομευμένη, χωρίς δημοκρατική σταθερότητα και ανεξαρτησία, τονίζει σε συνέντευξή του στο Real.gr ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Οι μηχανισμοί και τα κέντρα υποκλοπών είναι κατασκοπευτικοί μηχανισμοί και δρουν επιχειρησιακά για να διαμορφώσουν ελεγχόμενες κοινωνίες, διαβρωμένες πολιτικές λειτουργίες, γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας, εκβιαζόμενες και διαθέσιμες ηγεσίες, άνομα συμφέροντα σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων μας» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, ενώ τονίζει: «Δυστυχώς, η Ελλάδα του 2013, μετά από σαράντα χρόνια μεταπολίτευσης και δημοκρατικής σταθερότητας δίνει την εικόνα ασύνταχτης πολιτείας. Η κοινωνία και η Δημοκρατία βρίσκονται παγιδευμένες στα βρόχια πολλαπλής δικτύωσης, που υπονομεύουν την συνοχή και τη σταθερότητα».

Η συνέντευξη του Νίκου Κωνσταντόπουλου στο Real.gr έχει ως ακολούθως:

Ποια η γνώμη σας για το δημοσίευμα του Spiegel για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις στην Αθήνα κ. Πρόεδρε;

Δυστυχώς, η Ελλάδα του 2013, μετά από σαράντα χρόνια μεταπολίτευσης και δημοκρατικής σταθερότητας δίνει την εικόνα ασύνταχτης πολιτείας. Η κοινωνία και η Δημοκρατία βρίσκονται παγιδευμένες στα βράχια πολλαπλής δικτύωσης, που υπονομεύουν την συνοχή και τη σταθερότητα. Είναι τα κυκλώματα διαπλοκής, διάβρωσης και διαφθοράς, τα δίκτυα παρακολουθήσεων και υποκλοπών, οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της εικονικής πραγματικότητας και το αντιδημοκρατικό πλέγμα των μνημονίων, που κάνουν την Ελλάδα αγνώριστη, σκιά του εαυτού της.

Τι ακριβώς παρακολουθούνταν κ. Πρόεδρε; Τι ενδιέφερε;

Τους πάντες και τα πάντα, για το παρόν και το μέλλον. Οι μηχανισμοί και τα κέντρα υποκλοπών είναι κατασκοπευτικοί μηχανισμοί και δρουν επιχειρησιακά για να διαμορφώνουν ελεγχόμενες κοινωνίες διαβρωμένες πολιτικές λειτουργίες, γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας, εκβιαζόμενες και διαθέσιμες ηγεσίες, άνομα συμφέροντα σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Στόχος τους είναι μια Ελλάδα αποικία χρέους, εξαρτημένη και υπονομευμένη χωρίς δημοκρατική σταθερότητα και ανεξαρτησία.

Κι όλες αυτές οι αποκαλύψεις που οδηγούν;

Με τη ρητορεία για διαρκή έκτακτη ανάγκη, που επιβάλλει μέτρα κατ΄ εξαίρεση της συνταγματικής νομιμότητας για λόγους εσωτερικής ασφάλειας και εθνικής «σωτηρίας», φτάσαμε στο σημείο να στρεβλώνονται όλοι οι δημοκρατικοί θεσμοί και να φαλκιδεύονται όλοι οι φορείς πολιτικού, κοινωνικού και δικαστικού ελέγχου. Οδηγούμαστε, έτσι στην εμφάνιση και διόγκωση μιας νέας απειλής που υπονομεύει κι αποσταθεροποιεί τις ανθρώπινες σχέσεις, τις δομές δημοσίου βίου, τις διαρθρώσεις της δημοκρατίας.

Το σχόλιο σας για την παρέμβαση Πάγκαλου;

Ο κάθε πολίτης, ιδίως οι νέοι και οι νέες έχουν κάθε λόγο να φωνάζουν, όπως ο ήρωας του Ιονέσκο στο «Ρινόκερο»: «Δεν θα συνθηκολογήσω. Δεν θα γίνω σαν και σας».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ