Κωνσταντόπουλος: Πολλές οι τραγωδίες της Ελλάδας…

«Η μνήμη δεν είναι απλή νοσταλγία, είναι φλέβα και ρίζα ζωής, είναι η φλέβα και η ρίζα αυτών που ζούμε σήμερα, αυτών για τα οποία πρέπει να παλέψουμε αύριο», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, από την εκδήλωση Μνήμης για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας, που διοργάνωσε ο Συνδέσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών – ΣΦΕΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι ο χώρος του ΕΑΤ-ΕΣΑ είναι μήτρα ζωής για όσους έχουν περάσει στη διάρκεια της δικτατορίας, για να σημειώσει ότι «καλό είναι πάντοτε να μην ξεχνάμε την ευθεία γραμμή που πρέπει να συνδέει τους μεγάλους αγώνες και τις μεγάλες θυσίες με τις εξελίξεις για την πρόοδο και τη δημοκρατία σε τούτον τον τόπο».

«Πολλές οι τραγωδίες της Ελλάδας, πολλές οι περιπέτειες της πατρίδας μας, πολλές οι δοκιμασίες του λαού μας», είπε ο Κ. Κωνσταντόπουλος. «Δεν αρκεί μονάχα να τις θυμόμαστε, πρέπει διαρκώς να αναστοχαζόμαστε πώς οδηγούμαστε σε αυτές τις τραγωδίες και ποια είναι εκείνη η καλύτερη ζωή που αξίζει σε όλους, κυρίως στα νέα παιδιά».

 

Διαβάστε επίσης:

Αγκαλιές και φιλιά Τσίπρα – Κωνσταντοπούλου – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Οι αγώνες του λαού δεν θα πάνε χαμένοι  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ