«Κόλαφος» ο Τασούλας για Βελόπουλο: «Έχετε εξευτελιστική συμπεριφορά για πολιτικό αρχηγό – Μην πάτε να γλιτώσετε με εξυπνάδες» – ΒΙΝΤΕΟ

Οι χαρακτηρισμοί του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε «Ο ψεκασμένος πρωθυπουργός της χώρας. Λουσμένος από πάνω μέχρι κάτω με ψέματα. Λέει ψέματα. Θα απαντάμε με τον ίδιο τρόπο όταν μας προσβάλλουν, θα προσβάλλουμε και εμείς. Τέρμα η πλάκα με την Ελληνική Λύση. Κάνω ό,τι θέλω».

Σε εκείνο το σημείο, ο Κωνσταντίνος Τασούλας τον διέκοψε και ανέφερε «μόλις είπατε ότι προσβάλλετε. Ο πρωθυπουργός δεν σας προσέβαλε και μάλιστα να το παραδεχτεί. Έκανε σοβαρή κριτική. Εσείς μόνος σας είπατε τώρα κάτι εξευτελιστικό για εσάς. Προσβάλλετε τον πρωθυπουργό εν γνώση σας. Αυτό είναι παράπτωμα».

«Άσε με να αυτομαστιγώνομαι. Μην με διακόπτεις. Δεν πειράζει. Είμαι σαν τους Ιρακινούς και Πακιστανούς που αυτομαστιγώνονται» απάντησε ο κ. Βελόπουλος.

Η ένταση ανέβηκε με τον πρόεδρο της Βουλής να λέει: «Πρέπει να καταλάβετε εσείς που παριστάνετε τον γνώστη της γλώσσας και της ιστορίας, ότι είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά σας, εξευτελιστική για πολιτικό αρχηγό και μην πάτε τώρα να γλιτώσετε με εξυπνάδες. Μόλις παραδεχτήκατε ότι παραβιάσατε τον κανονισμό, προσβάλλοντας τον πρωθυπουργό, που απαγορεύεται από τον κανονισμό της Βουλής. Σας ανακαλώ στην τάξη».

«Επειδή παριστάνετε και τον γνώστη της ιστορίας, πορφυρογέννητος είναι αυτός που γεννήθηκε στην πορφύρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 επί δικτατορίας στο Παρίσι, δεν υπήρχε πορφύρα λοιπόν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρκετά κ. Βελόπουλε με το χαμηλότατο επίπεδό σας που μόνος σας το παραδεχτήκατε» συνέχισε ο κ. Τασούλας.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε λέγοντας: «Όταν μιλάς αφ’ υψηλού αυτά λες. Κι εγώ στο Παρίσι μεγάλωσα, μην κοιτάτε που ο πατέρας μου ήταν ανθρακωρύχος». «Πάμε στην ουσία. Ο πρωθυπουργός ήρθε εδώ, παραβίασε τον κανονισμό, παραβίασε την λειτουργεία της Βουλής και ήρθε τώρα να μας πει εμάς ο κ. πρόεδρος της Βουλής που ανέχτηκε την παραβίαση του πρωθυπουργού. Παραβιάζετε συνεχώς τον κανονισμό. Δικαίωμά μου είναι να λέω ότι θέλω. Κύριε Τασούλα γιατί εκνευρίζεστε;» συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Αφήστε τα αυτά τώρα. Δεν εκνευρίζομαι. Προσπαθώ να σας προφυλάξω και συνεχίζετε» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να λέει «δεν θέλω νταβατζήδες. Με προστατεύει η Παναγία, ο Χριστός και ο ελληνικός λαός, εσάς δεν σας θέλω».

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ότι πλέον μεγαλώνουν οι ευθύνες του καθώς το κόμμα του είναι πέμπτο σε δύναμη στη Βουλή, μετά τις εξελίξεις στους «Σπαρτιάτες».

«Σήμερα μας απογοητεύσατε σφόδρα. Μιλάτε για το σύστημα συνεχώς. Για να σας μιλήσω απλά… Άνθρωπέ μου, πού το είδατε το σύστημα; Τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα σύστημα σε αυτή τη χώρα, για να βελτιωθεί. Όλοι τα βάζετε με ένα σύστημα. Που το είδατε το σύστημα; Προσπαθούμε να κάνουμε τη χώρα ευρωπαϊκή και μιλάτε όλοι για το σύστημα», ανέφερε ο κ. Τασούλας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ