Κοινοβουλευτική ερώτηση για την ακύρωση παρασημοφόρησης διασώστη υποβάλει ο Κατρούγκαλος

Σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση για το θέμα παρασημοφόρησης του Ιάσονα Αποστολόπουλου θα υποβάλει τη Δευτέρα ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στα social media ο k. Κατρούγκαλος αναφέρει: «Είναι δυνατόν να ανακλήθηκε στο και πέντε απόφαση παρασημοφόρησης; Είναι δυνατόν το ΥΠΕΞ να επέβαλε παρόμοιο εξευτελισμό στην Προεδρία; Για ποιο λόγο; Την Δευτέρα θα υποβάλω σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση».

ΣΥΡΙΖΑ: Η Προεδρία της Δημοκρατίας υποχωρεί στις απαιτήσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ

«Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος δεν χρειάζεται κανένα βραβείο από θεσμούς, που είναι πια απόλυτα ταυτισμένοι με την κυβερνητική πολιτική της ξενοφοβίας και του ρατσισμού» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ο Τομέας Δικαιωμάτων και το Τμήμα Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο άνθρωπος αυτός με τη δράση του και έχοντας σώσει εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές, έχει ήδη κατακτήσει πολλά βραβεία στις καρδιές των δημοκρατικών πολιτών της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης» προσθέτει.

«Το γεγονός όμως ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας υποχωρεί στις απαιτήσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, η οποία μάλιστα διαφημίζει την παρέμβασή της, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και δεν μπορεί παρά να μας γεννά έντονο προβληματισμό, λίγο καιρό μάλιστα μετά την φωτογράφιση της ΠτΔ στο τείχος της ντροπής στον Έβρο» καταλήγει η ανακοίνωση.Τι απαντά η Προεδρία της Δημοκρατίας για την ακύρωση παρασημοφόρησης διασώστη

Σχετικά με την ακύρωση της παρασημοφόρησης του διασώστη προσφύγων, Ιάσονα Αποστολόπουλου, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρουν ότι εφάρμοσαν κατά γράμμα το σχετικό για τις παρασημοφορήσεις νόμο που προβλέπει ότι οι επιλογές ανήκουν στο Υπουργείο Εξωτερικών. Συγκεκριμένα οι πηγές της προεδρίας ανέφεραν ότι εφαρμόστηκε κατά γράμμα ο 106/1975 (το άρθρο 1 ιδιαίτερα) όπως γίνεται κάθε χρόνο στη μεταπολιτευτική περίοδο. Τα άτομα προς παρασημοφόρηση ορίζονται από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.