Κοινή εμφάνιση Λαφαζάνη-Αλαβάνου

Κοινή εμφάνιση Λαφαζάνη-Αλαβάνου

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούν στην Κουμουνδούρου την κοινή εμφάνιση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Αλέκο Αλαβάνο και τον Άγγελο Χάγιο, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Ρούση.

Στην Κουμουνδούρου, θορυβημένοι από την επιλογή του «Αριστερού Ρεύματος» για «ελεγχόμενη σύγκρουση» με την ηγεσία στην πρόσφατη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, εκφράζουν ανησυχία για τη στρατηγική του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα ανοίγματά του στην πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αριστερά. Μια από τις βασικές διαφωνίες του «Ρεύματος» με τον Αλέξη Τσίπρα και τους «προεδρικούς», είναι άλλωστε η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ίδια στιγμή που η ηγεσία είναι προσανατολισμένη σε στροφή προς την λεγόμενη «κυβερνησιμότητα».

Η συμμετοχή του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ρούση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου, είναι ενταγμένη στην κατεύθυνση περαιτέρω «σύσφιξης» των σχέσεων του «Ρεύματος» με τον Αλέκο Αλαβάνο, πρώην πρόεδρος του κόμματος που δεν προσεκλήθη και δεν παραβρέθηκε στην πρόσφατη Συνδιάσκεψη και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κορυφαίο στέλεχος της οποίας είναι ο Άγγελος Χάγιος.

Κριτική κατά Δραγασάκη

Από την ηγεσία της Κουμουνδούρου δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε η συνέντευξη του Παν. Λαφαζάνη στην “R” με την οποία επέμενε στην ανάγκη δημιουργίας συνθηκών σχηματισμού κυβέρνησης της αριστεράς («όχι γενικά, αλλά με συγκεκριμένες εποικοδομητικές πρωτοβουλίες και προτάσεις» όπως ζήτησε). Ούτε όμως πέρασε απαρατήρητη η κριτική που άσκησε το «Ρεύμα» μέσω της «Ίσκρα», της ιστοσελίδας που έχει δημιουργήσει , προς τον Γιάννη Δραγασάκη που δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, παρά μόνο αν προκληθεί». «Ένα τμήμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναδιπλώνεται όλο και περισσότερο σε δήθεν «ρεαλιστικές» θέσεις, θέτοντας σε κίνδυνο τη ριζοσπαστικότητα και εναλλακτικότητα του εγχειρήματος και μιας μελλοντικής διακυβέρνησης», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε «πρωτοσέλιδο» του Άρη Μεσούντα.

Το βιβλίο

«Από την κρίση στην επανάσταση» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Γ. Ρούση που παρουσιάζεται από τον Αλέκο Αλαβάνο, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Άγγελο Χάγιο, αλλά και το γνωστό μουσικοσυνθέτη Διονύση Τσακνή. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, στις 8.30΄το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο “Pubic” στο Σύνταγμα.

Με συνέντευξή του χθες στο «Πριν», μάλιστα ο Γιώργος Ρούσης επιτίθεται στην Κουμουνδούρου και ζητάει από το «Αριστερό Ρεύμα» «να απεγκλωβιστεί από το άρμα του ΣΥΡΙΖΑ». «Στήριξη κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει στήριξη της θηλιάς που μας έχουν βάλει στο λαιμό και που δεν είναι άλλη από το ευρώ και την ΕΕ, των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι είναι ο πιο γνήσιος θεματοφύλακας» αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο συγγραφέας.

Πηγή: real.gr 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ