ΚΚΕ: Το νέο success story του κ. Τσίπρα αφορά μόνο στην ανάκαμψη της κερδοφορίας των λίγων

Την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Το νέο success story που πλασάρει ο κ. Τσίπρας, επικαλούμενος μάλιστα τα συγχαρητήρια και τις επισκέψεις ηγετών, που στις χώρες τους υλοποιούν ανάλογα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, αφορά αποκλειστικά και μόνο την ανάκαμψη της κερδοφορίας των λίγων και όχι τη βελτίωση της ζωής του λαού. Άλλωστε, προαπαιτούμενο της όποιας ανάκαμψης και της όποιας ρύθμισης του χρέους είναι η γρήγορη υλοποίηση νέων σκληρών για το λαό μέτρων, όπως αυτά που περιέχονται στη β’ αξιολόγηση και τον προϋπολογισμό «ανάπτυξης» του 2017.

Η «Ελλάδα που αλλάζει» είναι η Ελλάδα παράδεισος για τους επενδυτές και το κεφάλαιο και κόλαση για τους εργαζόμενους” αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει:

“Την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δημιουργήσει ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, τύπου δημοκρατία-ακροδεξιά, για να κρύψει ότι από κοινού αυτές οι δυνάμεις, στην Ευρώπη και τον κόσμο, υπερασπίζονται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, υλοποιώντας πολιτικές σε βάρος των λαών. Προσπαθεί να κρύψει επίσης και ότι ο ακροδεξιός λαϊκισμός βρίσκει έδαφος εγκλωβίζοντας τη λαϊκή αγανάκτηση που προκαλεί και η πολιτική των λεγόμενων «δημοκρατικών» δυνάμεων, σε συνθήκες που το εργατικό-λαϊκό κίνημα παραμένει σε υποχώρηση”. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Ο Πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τον ρόλο του στα έδρανα της αντιπολίτευσης

Γιατί η Δούρου ανακάλεσε την Αντιπεριφερειάρχη Θανοπούλου

Η σπάνια έξοδος της Αλέκας Παπαρήγα στο θέατρο – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ