ΚΚΕ: Καταργούν την Κυριακάτικη αργία

ΚΚΕ: Καταργούν την Κυριακάτικη αργία

«Το μέτρο για το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

«Η εφαρμογή του μέτρου για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων εφτά Κυριακές το χρόνο, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που αποτελεί διακαή και ομολογημένο πόθο των μεγάλων εμποροκαταστημάτων και των πολυεθνικών του εμπορίου», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Αυτή η πολιτική, η οποία δρομολογείται με διάφορους τρόπους από κυβέρνηση, ΕΕ και τοπική διοίκηση, τσακίζει τα δικαιώματα, τις ζωές, τον ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση των εμποροϋπαλλήλων και των μικρεμπόρων, οδηγώντας τους τελευταίους σε αφανισμό. Δε στρέφεται μόνο εναντίον των υπαλλήλων και αυταπασχολουμένων στο εμπόριο, αλλά και όλων των εργαζομένων, αφού η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δε θα περιορισθεί μόνο στον κλάδο του εμπορίου. Για αυτό και το μέτρο αυτό πρέπει να βρει αντίθετο το λαό, ο οποίος γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι η αιτία της χαμηλής κίνησης στα εμπορικά καταστήματα δεν είναι το ωράριο, αλλά η ανέχεια και η φτώχεια των λαϊκών οικογενειών».

Κλείνοντας, το ΚΚΕ τονίζει: «Σαν μια γροθιά υπάλληλοι και μικροί επαγγελματίες χρειάζεται να καταδικάσουν και να πολεμήσουν την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων που επιβάλλουν τέτοια αντιλαϊκά μέτρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ