Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο για τις αρμοδιότητες κράτους και αυτοδιοίκησης

Με αφορμή τις ευθύνες για την πρόσφατη κακοκαιρία, το Κίνημα Αλλαγής καταλογίζει αμηχανία στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωση επικρίνεται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ καθώς «το πρωί επιρρίπτει ευθύνες στη “γαλάζια” Αυτοδιοίκηση του κ. Πατούλη και το βράδυ κατηγορεί την Κεντρική Κυβέρνηση, δηλαδή το ίδιο το “γαλάζιο” Κράτος, για το χάος, την αδυναμία και την ολοκληρωτική αποτυχία τους στη διαχείριση μιας έκτακτης κατάστασης». 

Το Κίνημα Αλλαγής στρέφει τα βέλη του στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, χαρακτηρίζοντας ως ανέκδοτο τις εξαγγελίες του για άμεσο διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε Κράτος, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Δήμους, προκειμένου να παύσει η αλληλοεπικάλυψη και η ασυνεννοησία. Επικαλείται την αδυναμία της Επιτροπής που συνεστήθη για τις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Κοντιάδη, και η οποία δεν κατέληξε στην επικύρωση και την επίσημη παράδοση του πορίσματός της στην πολιτική ηγεσία. 

«Θεωρούμε ότι δεν ευθύνεται η Επιτροπή για το φιάσκο αυτό. Αντί, κ. Πέτσα, να επιταχύνετε τις ουσιαστικές τομές και μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση, όπως επανειλημμένα σας έχουμε ζητήσει, αυτό που σπεύσατε να εξαγγείλετε είναι το εκλογικό σύστημα για την Αυτοδιοίκηση, βάζοντας ξεκάθαρα το “κάρο μπροστά από το άλογο” και εξυπηρετώντας μικροπολιτικές επιδιώξεις», τονίζεται στην ανακοίνωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ.

«Προφανώς και η στάση της κυβέρνησης δεν μας εκπλήσσει. Άλλωστε η ίδια η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που εξόπλισαν την Αυτοδιοίκηση με ισχυρά εργαλεία και αυξημένο κύρος. Ωστόσο, οι πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από τις καθυστερήσεις και την ανεπάρκεια. Και απαιτούν λύσεις και όχι μεγάλα λόγια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ