Κικίλιας: “Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά” – Τι είπε για Αττική και ενδεχόμενο lockdown

“Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά”, είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, μετά και την ανακοίνωση ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.261 νέες μολύνσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως “μας ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων” σημειώνοντας ειδικά για την Αττική, “βλέπουμε ότι σήμερα έχει φτάσει στα 652 νέα κρούσματα και ανεβαίνουν σταθερά οι νοσηλείες σε απλές κλίνες covid στο λεκανοπέδιο. Είναι λογικό από τη στιγμή που αίρονται μέτρα -και αυτό πρέπει να γίνει για να πάρει ανάσα η κοινωνία – η κινητικότητα, οι ανθρώπινες επαφές, οδηγεί σε αυξήσεις των κρουσμάτων. Θέλω να πω όμως παρά την κούραση των 12 μηνών ότι ζούμε μέσα σε μία πανδημία, μία τεράστια κρίση της δημόσιας Υγείας και χάνονται ανθρώπινες ζωές” και επανέλαβε ότι το πρώτο μέλημα είναι να προστατεύσουμε τους μεγάλους ανθρώπους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που θα κάνει και τις σχετικές εισηγήσεις. “Θα παρακολουθήσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι τότε, σίγουρα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά- βλέπουμε τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες-πραγματικά ένας κακός χαμός, υπάρχει 3ο κύμα στην Ευρώπη- αποδείξαμε ότι με υπευθυνότητα, χωρίς να προτρέχουμε”. Και συμπλήρωσε ότι “πλέον μετά την εμπειρία των 12 μηνών, υπάρχουν συγκεκριμένες δυνατότητες σε κάθε χώρα για να μπορούν να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση”.

Έστειλε, δε, μήνυμα ότι “στις κρίσιμες στιγμές, όπως είναι αυτές μιας πανδημίας, πρέπει να αφήνουμε τους ειδικούς και αυτούς που γνωρίζουν να μας ενημερώνουν και θέλω να συστήσω αυστηρά αυτή τη φορά, σε οποιονδήποτε θέλει και έχει δημόσιο λόγο και προς χάρη ενός ή δύο λεπτών δημοσιότητας, μιλάει στην κοινωνία και τον κόσμο να προσέχει πάρα πολύ, ειδικά για τα θέματα δημόσιας υγείας” για να προσθέσει: “ούτε θα πανικοβάλουμε τον κόσμο, ούτε θα καθησυχάζουμε τον κόσμο”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ληφθούν όποια μέτρα χρειάζεται για την Αττική, ακόμη και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, είπε ότι “με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών, αν τα δεδομένα είναι τέτοια, που πρέπει να πάρουμε μέτρα, θα πάρουμε μέτρα, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ