Κικίλιας: 1.013 οι κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα

Στοιχεία αναφορικά με τις ΜΕΘ έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, με το έκτακτο σχέδιο το οποίο εκπονήσαμε και υλοποιήσαμε, έχουμε 1.013 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Οι ΜΕΘ-non COVID είναι σήμερα 665 και οι ΜΕΘ-COVID είναι 348.

Εξήγησε στη συνέχεια ότι νοσηλεύονται στο σύνολο του Ε.Σ.Υ. 1.500 συμπολίτες μας, σε ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θαλάμους αρνητικής πίεσης και απλές κλίνες. “Στη βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη φτάσαμε σε οριακό σημείο και αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε και άλλες κλίνες ΜΕΘ”, τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, είπε πως αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένες το 72% των ΜΕΘ-COVID και επίσης βλέπουμε κατακόρυφες αυξητικές τάσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη και στην Β. Ελλάδα όσο και στην Αττική, “κάτι το οποίο μας ανησυχεί και μας οδηγεί στο να προβούμε σε συγκεκριμένες κινήσεις”.

Σε αυτό το σημείο, τόνισε ότι “είναι τόσο ύπουλος ο ιός, που είναι εύκολο τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάξουν άρδην” για να συμπληρώσει ότι “πριν από 12 μέρες ήταν κατειλημμένο το 20% των ΜΕΘ στην Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε 12 μέρες έφτασε στο 80%-90%. Βλέπετε ότι η αύξηση είναι γεωμετρική και αυτό είναι κάτι το οποίο επιστημονικά δυστυχώς επιβεβαιώνεται σε όλη την Ευρώπη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ