Κεραμέως στον Realfm 97,8: Ετοιμάζουμε μια οριζόντια κυβερνητική παρέμβαση για τον σχολικό εκφοβισμό

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε στον RealFm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

“Η μάχη κατά του σχολικού εκφοβισμού είναι διαρκής. Είναι εξαιρετικά δύσκολη μάχη με δύσκολη λύση. Για το συγκεκριμένο περιστατικό (του 14χρονου) από την πρώτη ώρα που το πληροφορηθήκαμε διατάξαμε έρευνα. Είναι σε εξέλιξη και ακολουθεί τις εξελίξεις της αστυνομικής έρευνας” είπε αρχικά.

“Είναι ένα σύνθετο ζήτημα και επίσης είναι πολλοί οι παράγοντες που γεννούν βία. Για αυτόν τον λόγο ετοιμάζουμε μια οριζόντια κυβερνητική παρέμβαση για όλους τους παράγοντες που γεννούν τη βία για να δούμε τι περαιτέρω μπορεί να γίνει προκειμένου να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα” πρόσθεσε.

“Υπάρχει ζήτημα για το πώς γίνονται οι καταγγελίες. Είπατε ότι υπάρχουν κάποιοι καθηγητές που φοβούνται και αυτό πρέπει να το δούμε. Πρέπει να βάλουμε περισσότερες δικλείδες ασφαλείας στο συνολικό σύστημα. Ούτε είναι ακριβές ότι οι καθηγητές δεν κάνουν τίποτα. Από την άλλη πρέπει κανείς να βλέπει περίπτωση – περίπτωση ποια μέτρα λαμβάνονται όταν υπάρχει ένα τέτοιο σύστημα” σχολίασε για το πλαίσιο της παρέμβασης.

Διορισμοί για τη νέα σχολική χρονιά

“Θα γίνουν και φέτος διορισμοί, είμαστε στις τελικές συζητήσεις. Δεν μπορώ να σας πω ακόμα αριθμό, πάντως θα γίνουν φέτος για τη νέα σχολική χρονιά” ανέφερε η υπουργός.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.