Κεραμέως σε Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για πολιτικό ήθος – Σήμερα ο κ. Βερναρδάκης με αποκάλεσε Μήδεια

«Χαίρομαι κ. Τσίπρα γιατί έστω και αργά και δειλά, πήρατε αποστάσεις από τη χυδαιότητα του κ. Βερναρδάκη. Ελπίζω να αποδειχτεί ότι δεν είναι προσχηματική, όπως η καθυστερημένη συγγνώμη του πρώην υπουργού σας, ο οποίος σήμερα με αποκάλεσε Μήδεια» ανέφερε η υπουργός Υγείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η απάντηση της υπουργού Υγείας, Νίκης Κεραμέως στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα

“Κύριε Τσίπρα αν έχετε την καλοσύνη μπορείτε να ακούσετε. Νομίζω θα αποκομίσετε κάποια χρήσιμα στοιχεία σε σχέση με αυτά που είπατε.

Είπατε: «Από την άλλη είναι ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα. Δεν συμφωνεί κανείς από τους πιο άμεσα ενδιαφερόμενους»

  •  Σύνοδος Πρυτάνεων: θετικά σημεία του ν/σ που αντιμετωπίζουν πάγια προβλήματα [κατάθεση στα πρακτικά].
  • ΑΠΘ – απόφαση Συγκλήτου: Το ν/σ εισάγει θετικές ρυθμίσεις, ενδεικτικά αναφέρονται οι διατάξεις για τα διεπιστημονικά προγράμματα σπουδών, εσωτερικό Erasmus κ.ο.κ.
  • ΕΚΠΑ – θετικές ρυθμίσεις επίσης.
  • ΟΠΑ – όλες οι θετικές ρυθμίσεις.
  • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Πρύτανης του Χαροκόπειου: Ενσωματώθηκε η πλειονότητα των προτάσεών μας.

Αυτό είναι που δεν είναι κανείς μαζί μας κ. Τσίπρα; Κ. Τσίπρα έχετε δίκιο ότι είναι μία μάχη ιδεολογική. Είναι μια μάχη στην οποία συγκρούονται δύο κόσμοι.

Προχθές, κ. Τσίπρα, ήμασταν εδώ και συζητούσαμε για το νέο ν/σ, το εσωτερικό Erasmus, τα κοινά και διπλά πτυχία, για όλες τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται στα παιδιά μας. Δύο ώρες αργότερα ήμασταν πάλι εδώ στη Βουλή για να συζητήσουμε για μία φερόμενη ομηρία Κοσμήτορα για 4 ώρες, καταγγελία Κοσμητείας, ότι τον κρατούσαν όμηρο 20 με 30 άτομα, κάποιοι φοιτητές κάποιοι εξωτερικοί. Κάτι το οποίο χαρακτήρισε ο κ. Μάρκου ως «επεισοδιάκι». Δύο κόσμοι λοιπόν, αυτός του ν/σ για τις νέες δυνατότητες που αναδεικνύονται για φοιτητές και καθηγητές και από την άλλη να συζητάμε αν είναι φυσιολογικό εν έτει 2022 να τελεί κάποιος υπό ομηρία, να του βάζουν στυλό στο χέρι, για να υπογράψει δήλωση.

Μιλήσατε για brain gain και ότι δεν βλέπετε τίποτα γι’ αυτό. 60 εκ ευρώ για επισκέπτες καθηγητές και ερευνητές μέσω του ταμείου ανάκαμψης δεν είναι για το brain gain; Νέες
θέσεις ερευνητων; Νέες θέσεις για το European Research Council δεν είναι για το brain gain; Ας τις καταψηφίσετε, αλλά επιλέξατε μία εύκολη οδό, θα αναφερθώ και σε αυτό.
Είπατε για τα Πανεπιστήμια, πως είναι κέντρα ανομίας. Να θυμίσω στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πώς ήταν τα Πανεπιστήμια όταν ήταν στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ; Να θυμίσω πως ήταν η ΑΣΟΕΕ;
Θυμόσαστε όλο το παρεμπόριο μπροστά και που όταν ερχόταν η αστυνομία έμπαιναν μέσα στο πανεπιστήμιο γιατί; Για να αποφύγουν τη σύλληψη. Το άσυλο. Ποιο άσυλο; Εγκληματιών. Κακοποιών. Αυτά τα άλλαξε η Κυβέρνηση της ΝΔ και με νόμο που ψηφίσαμε στον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκαταστάθηκε το άσυλο στην πραγματική του έννοια. Αν είχαμε ακόμη τον νόμο του κ. Γαβρόγλου θα έπρεπε κάθε φορά που συμβαίνει ένα περιστατικό να συνεδριάζουν τα όργανα, να αποφασίζουν αν είναι πλημμέλημα, κακούργημα, και μετά από 48 ώρες να αποφασίζουν αν θα έρθει η αστυνομία ή όχι.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Να θυμίσουμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η στάση ήταν να μπαίνει κανείς με 1 στα 20. Τι κι αν δεν μπορούσε το παιδί αυτό να φοιτήσει και να αποφοιτήσει. Δεν μας ενδιαφέρει. Ψήφοι, αυτά έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας, αυτά έλεγαν οι Υπουργοί του. Μίλησε για τους καθηγητές στα Πανεπιστήμια.

Προσωπικό στα ΑΕΙ Να ενημερώσουμε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ανοίξει 1.450 θέσεις στα Πανεπιστήμια και η αναλογία αποχώρησης/πρόσληψης είναι 1 προς 1,1. Προσλαμβάνουμε πλέον περισσότερους από αυτούς που συνταξιοδοτούνται.

Μίλησε για υπερσυγκεντρωτική δομή. Θυμάμαι τον κ. Γαβρόγλου σαν χθες, εδώ που μας εξηγούσε ότι πρέπει να παίρνει αποφάσεις ο ίδιος, ως παντοκράτορας, για το αν θα ιδρυθεί ή όχι ένα ξενόγλωσσο πρόγραμμα. Απόφαση Υπουργού η ίδρυση νέου προγράμματος σπουδών; Πάνε όλα αυτά. Αποκεντρώνονται όλα. Η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που αποκεντρώνει σε τέτοιο βαθμό εξουσίες από την κεντρική διοίκηση, από το Υπουργείο, από τον Υπουργό, από τη Βουλή προς τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης. Αλλά ξέρετε, το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για μη διορισμό εκπαιδευτικών πάει πολύ. Πάει πολύ όταν για 4,5 χρόνια – πόσους διόρισαν κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; 0. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πόσους εκπαιδευτικούς έχει διορίσει στα σχολεία; Φτάνει τους 25.000 μόνιμους διορισμούς αυτό το καλοκαίρι.

Χρηματοδότηση: Άλλο πρωτοφανές. Επί ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 στο 2016 η τακτική χρηματοδότηση στα ΑΕΙ μειώθηκε κατά 20,3%. Μείωση. Εμείς: 14,5% αύξηση. Φέτος, μία δύσκολη οικονομικά χρονιά, η τακτική χρηματοδότηση έχει υπερβεί τα 105 εκ. ευρώ. Μίλησε ο κ. Τσίπρας πάλι πολύ για τα Κολλέγια – Πραγματικά τέτοια διαφήμιση στα Κολλέγια από το κόμμα της Αξ. Αντιπολίτευσης δεν νομίζω να την είχαν ονειρευτεί. Ξέρετε τι μου κάνει εντύπωση; Δεν υπάρχει ποτέ αναφορά στα Δημόσια ΙΕΚ, αυτά δεν υπάρχουν; Κάποτε ο κ. Φίλης είχε αναφερθεί στον παλιό ανελκυστήρα που έπαιρνε το υπηρετικό προσωπικό. Τα ΔΙΕΚ είναι λαμπρές εκπαιδευτικές δομές επαγγελματικής κατάρτισης, δομές που ενισχύονται σημαντικά. Τώρα που μιλάμε, το παράλληλο μηχανογραφικό είναι ανοιχτό για εγγραφές σε Δημόσια ΙΕΚ.

Τώρα καταλαβαίνω αυτό που έκανε μόλις ο κ. Τσίπρας. Είπε θα φύγουμε, δεν θα ψηφίσουμε. Ξέρετε γιατί; Γιατί στα 9/10 των διατάξεων είναι όλοι σύμφωνοι, γι’ αυτό απέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί τι θα ψήφιζε στο εσωτερικό Erasmus; Στα διπλά και κοινά πτυχία; Στα διεπιστημονικά προγράμματα σπουδών. Όχι; Σιγά μην ψήφιζε όχι. Αλλά πάω στο καλύτερο. Τι θα ψήφιζε στις οργανικές θέσεις των κληρικών; Γιατί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής πήραν θέση και ήταν υπέρ. Να λοιπόν γιατί απέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί την ώρα της ψηφοφορίας τα πράγματα ζορίζουν, και έρχεται ο καθένας αντιμέτωπος με την προσωπική και παραταξιακή του ευθύνη.

Και είπε επίσης ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο η μόρφωση των παιδιών: για αυτό ακριβώς αυτή η Κυβέρνηση εφάρμοσε το νηπιαγωγείο από τα 4, τα αγγλικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο, διπλασίασε τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία – σε αυτό εσχάτως φαίνεται να συμφωνούμε με τον κ. Τσίπρα, χαίρομαι γι’ αυτό.

Έρχομαι στην τοποθέτηση που έκανε ο κ. Τσίπρας σχετικά με τον κ. Συρίγο. Τοποθετήθηκε ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος, και πολύ καλά έκανε, βεβαίως αυτά που είπε είναι γνωστά τοις πάσι, γιατί αφορούν τη διαχρονική στάση της ΝΔ, σχετικά με τον αντιδικτατορικό αγώνα. Και να θυμίσουμε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αυτός ο οποίος ήρθε σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή της Μεταπολίτευσης, τη στιγμή της επιστροφής στην Δημοκρατία και ανέλαβε έναν ηγετικό ρόλο σε αυτή την πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η θέση λοιπόν της ΝΔ για τον αντιδιδακτορικό αγώνα είναι γνωστή και παραμένει αμετάβλητη από την ίδρυσή της έως σήμερα. Καμία παρερμηνεία οποιασδήποτε δήλωσης δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα όσο και να το θέλει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Και κλείνω με θέματα πολιτικού ήθους και πολύ λυπάμαι που ο κ. Τσίπρας δεν επέλεξε να μείνει για να ακούσει αυτή την απάντηση.

Ο Πρωθυπουργός χθες περιέγραψε με παραδείγματα, την απρέπεια και την ευτέλεια με τις οποίες έχει επιλέξει να πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που εγκυμονούν και τα αποτελέσματα που προκαλεί η τοξικότητα, η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ο κ. Τσίπρας: «εμείς θα υπηρετήσουμε το στόχο της ενότητας». Πώς; Με δηλώσεις όπως «3 μέτρα κάτω από τη γη»;, με τη χθεσινή ανάρτηση του κ Πολάκη; Έτσι θα υπηρετήσουν το στόχο της ενότητας;

Έκανε μια αναφορά στην χυδαία, τοξική, πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά νομίζω ανάρτηση, όχι κάποιου τυχαίου, Υπουργού του, βουλευτή του, στενού του συνεργάτη, του κ. Βερναδάκη.

Δεν την λες αυτή την τοποθέτηση εν τη ρύμη του λόγου, για όσους έτυχε να δείτε αυτό το βίντεο θα προσέξατε ότι είχε μουσική υπόκρουση, backdrop, υπότιτλους. Μόνο στούντιο δεν νοίκιασε ο κ. Βερναρδάκης για να κάνει αυτό το βίντεο!

Χαίρομαι κ. Τσίπρα γιατί έστω και αργά, έστω και δειλά, πήρατε αποστάσεις από τη χυδαιότητα του κ. Βερναρδάκη. Ελπίζω να αποδειχτεί στην πράξη ότι το εννοείτε και ότι δεν είναι προσχηματική, όπως η καθυστερημένη συγγνώμη του πρώην υπουργού σας, που κράτησε 24 ώρες, γιατί σήμερα με αποκάλεσε Μήδεια. Από μια κατηγορούμενη παιδοκτόνο, σήμερα μετατράπηκα σε φόνισσα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα, είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για πολιτικό ήθος”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ