Κεραμέως για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε Πανεπιστημιακούς και φοιτητές: Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές άφησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν θα υπάρξουν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στα Πανεπιστήμια, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση απάντησε τα εξής: “είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να επιστρέψουμε από Σεπτέμβριο στη δια ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τις δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Από εκεί και πέρα συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα αξιοποιήσουμε για να γίνει αυτό. Όλα συζητιούνται, παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας”.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπερόπλο που έχουμε είναι το εμβόλιο. Και εδώ οφείλω να τονίσω ότι από χθες άνοιξε η πλατφόρμα και για τα παιδιά από 15 ετών και πάνω για να μπορέσουν να εμβολιαστούν και αυτά “, συμπλήρωσε. Η κα Κεραμέως τόνισε ακόμη ότι “θα τα εξετάσουμε όλα για το εάν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους πανεπιστημιακούς αλλά και στους φοιτητές”. “Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας και θα τα συζητήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα και με την εκπαιδευτική κοινότητα και με τους ειδικούς μας”, τόνισε με έμφαση.

Τι θα ισχύσει για όσους δεν εμβολιαστούν

Εν συνεχεία ρωτήθηκε εάν από τον Οκτώβριο υπάρξει διπλό σύστημα για τους ανεμβολίαστους φοιτητές και καθηγητές, δηλαδή όσοι είναι εμβολιασμένοι να μπαίνουν στα έδρανα τα πανεπιστημιακά και στα αμφιθέατρα και όσοι δεν είναι να γίνεται η εκπαίδευση εξ΄αποστάσεως και να ζητούνται δικαιολογητικά.

” Όπως σας είπα είναι απόλυτη προτεραιότητα η δια ζώσης εκπαίδευση, το τονίζω όχι η τηλεκπαίδευση, η δια ζώσης εκπαίδευση. Ήδη συζητάμε με τα πανεπιστήμια….. υπάρχουν κάποια πανεπιστήμια που ήδη έχουν δώσει ήδη κάποιες πρώτες οδηγίες λέγοντας ότι πρέπει οι φοιτητές τους είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να έρχονται με εργαστηριακό τεστ. Από εκεί και πέρα αύριο έχουμε σύνοδο πρυτάνων. Θα συζητήσουμε με τους πρυτάνεις για τον τρόπο επαναλειτουργίας των πανεπιστημίων μας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ