Κεγκέρογλου:Προπαγάνδα τα περί μείωσης συντάξεων

Κεγκέρογλου:Προπαγάνδα τα περί μείωσης συντάξεων

«Τα περί μείωσης συντάξεων από τον Γενάρη, ανήκουν στη σφαίρα της προπαγάνδας. Όχι μόνον δεν υπάρχει καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς, αλλά αντιθέτως, σ’ αυτούς που υπάρχει παρακράτηση, θα φανούν και μέσα στο Δεκέμβριο μικρές αυξήσεις» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, στην ομιλία του επί του Προϋπολογισμού του 2015.

«Μερίδα των δανειστών μας βρίσκει ανέλπιστη χείρα βοηθείας από το εσωτερικό μέτωπο», αλλά «παρά τις παράλογες απαιτήσεις και το ασφυκτικό κλίμα των διαπραγματεύσεων, δεν υπάρχει καμία υποχώρηση στις βασικές μας αρχές», είπε αφήνοντας υπονοούμενα ο κ. Κεγκέρογλου.

Επισκοπώντας τα πεπραγμένα του υπουργείου του, ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε πως για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, θεσμοθετήθηκε το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα που περιλαμβάνει και ένταξη σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας και επανένταξης στην εργασία. «Ήδη από την 15η Νοέμβρη εφαρμόζεται το πιλοτικό πρόγραμμα σε δεκατρείς δήμους – και μετά την αξιολόγησή του, θα προχωρήσουμε στη διεύρυνση κι επέκτασή του. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 19.000 αιτήσεις περίπου, που αφορούν 26.000 ωφελούμενους, με κριτήρια το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα και όχι με βάση τα τεκμαρτά εισοδήματα, τις αντικειμενικές δαπάνες ή το φορολογητέο εισόδημα της περσινής και προπέρσινης χρονιάς, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα» ανέφερε.

Εξάλλου, είπε, το υπουργείο Εργασίας πέτυχε χρηματοδότηση 330 εκ. ευρώ από την Ε.Ε., για ένα ολοκληρωμένη επιχειρησιακό πρόγραμμα βασικής υλικής συνδρομής προς τους απόρους. «Αναμένεται η έγκριση τις επόμενες μέρες – και θα είναι το πρώτο επιχειρησιακό πρόγραμμα που θα εγκριθεί για την ενίσχυση 165.000 οικογενειών των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας». Για τους άστεγους, «συνεργαζόμαστε με 62 φορείς για τη στέγαση και επανένταξη στην εργασία 1200 αστέγων», ενώ για τους τριτέκνους και πολυτέκνους, «το νέο πρόγραμμα στηρίζει 650.000 οικογένειες».

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.