Κεχαγιά στον Realfm 97,8: Να μας πει η κυβέρνηση ποια είναι τα οικονομικά συμφέροντα που την πολεμούν

Για την υπόθεση των Τεμπών, την Εξεταστική Επιτροπή, την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ αλλά και την πρόταση Κασσελάκη για την συμμετοχή διεθνών παρατηρητών στις εκλογές στην Ελλάδα μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελατόλα στον Realfm 97,8.

ΣΥΡΙΖΑ – Κεχαγιά: Αυτονόητο ότι θα υποστηρίξουμε πρόταση δυσπιστίας

Αναφορικά με τους διαλόγους σταθμάρχη – μηχανοδηγού που φαίνεται ότι έχουν αλλοιωθεί η Βούλα Κεχαγιά σχολίασε: «Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν διαψεύδει δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται των ευθυνών της. Δηλαδή αν μου λέτε ότι αν από αυτά που λέει η κυβέρνηση καταλαβαίνουμε ότι υπήρξε κοπτο-ραπτική των διαλόγων τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι επιχειρήθηκε μία συγκάλυψη;».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης προκειμένου να δείξει ότι «όλα οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος και αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης μίας υπόθεσης που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία η οποία ζητά εναγωνίως απαντήσεις».

«Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή που έγινε αυτό το μοιραίο δυστύχημα, το οποίο το χαρακτηρίζουμε έγκλημα, λέμε ότι έγινε απόπειρα συγκάλυψης, κουκουλώματος και ότι δεν ευθύνεται μόνο το ανθρώπινο λάθος. Λέμε ότι το ανθρώπινο λάθος θα έπρεπε να είναι ο τελευταίος παράγων για να φτάσουμε σε μία τέτοια σύγκρουση», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Άρα είναι δυνατόν να καθόμαστε και να καταπίνουμε στην κυριολεξία τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι από την στιγμή που έγινε ένα ανθρώπινο λάθος που το δήλωσε από την πρώτη στιγμή ο σταθμάρχης όλα μέλι γάλα; (…) Όχι δεν θα το αφήσουμε εδώ».

Παράλληλα σχολίασε και την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα που παίρνουν μέρος στον πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης. «Την άκουσα και εγώ την δήλωση του κ. Μαρινάκη και θα περίμενα από την κυβέρνηση αν έχει στοιχεία να κατονομάσει ποια είναι αυτά τα οικονομικά συμφέροντα. Να μας πει ποια είναι τα οικονομικά συμφέροντα που πολεμούν την κυβέρνηση. Να πάει τα στοιχεία στην Εισαγγελία. Να τους καταγγείλει επωνύμως, να πει τα ονόματα τους και να κάτσουμε όλο το πολιτικό σύστημα και να δούμε αν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα πολεμούν την κυβέρνηση και επιδιώκουν αποσταθεροποίηση ή να υπάρξει ανωμαλία στον τόπο», τόνισε η Βούλα Κεχαγιά. Ωστόσο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «το έχει μανιέρα» να μιλάει αόριστα και να εξαπολύει καταγγελίες «για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

«Πριν 3 ημέρες η κυβέρνηση η ΝΔ είχε πει το πρωτοφανές και αμίμητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα θεσμικό κόμμα, ως η θεσμική αντιπολίτευση υποκινούσε επεισόδια και θα έστηνε προβοκάτσιες στις παρελάσεις. Τους καλέσαμε να πάνε τα στοιχεία στον εισαγγελέα. Δεν έγινε ποτέ», είπε η Βούλα Κεχαγιά.

Επιπλέον για τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα Τέμπη η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «θα περιμέναμε η εισαγγελία αυτεπαγγέλτως να παρέμβει και να ζητήσει στοιχεία για τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις».

Σε ερώτηση αν η πρόταση δυσπιστίας θα καταφέρει να συσπειρώσει το κυβερνών κόμμα πριν τις ευρωεκλογές η Βούλα Κεχαγιά σημείωσε ότι «είναι μία επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται τα τελευταία 24ωρα. Πράγματι ουδέποτε τουλάχιστον στην Μεταπολίτευση κυβέρνηση έπεσε από πρόταση δυσπιστίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αντιπολίτευση δεν πρέπει να κάνει χρήση αυτού του όπλου, του εργαλείου αν θέλετε που της επιτρέπει το ίδιο το Σύνταγμα. Όμως εμείς από την στιγμή που ο κ. Κασσελάκης ζήτησε εκλογές πριν από 2 ημέρες και είπαμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να απαλλαγεί ο τόπος από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ένα από αυτά τα μέσα είναι και η πρόταση δυσπιστίας».

Ρωτήθηκε και για την πρόταση Κασσελάκη να έρθουν διεθνείς παρατηρητές για τις εκλογές στην Ελλάδα. «Οι διεθνείς παρατηρητές δεν είναι κάτι καινούργιο. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και στη χώρα μας και σε άλλες χώρες έρχονται παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ. Αυτό δεν είναι κρυφό. Έρχονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα μετά την αναμέτρηση του Μαΐου του 2023 κάνανε και επισημάνσεις για κενά που υπάρχουν ως προς την εκλογική διαδικασία στην χώρα μας», είπε η Βούλα Κεχαγιά και ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ζητήματα δημοκρατίας στην χώρα μας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ