Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Ο Ερντογάν θέλει να εμφανιστεί ως ο πρωταθλητής όλου του Ισλάμ

“Η κίνηση Ερντογάν έχει δύο χαρακτηριστικά: είναι κίνηση τακτικής ενόψει μιας πρόσφατης πτώσης δημοτικότητας και αυτός ο τακτικισμός φαίνεται να αποδίδει. Αλλά δεν είναι μόνο απλώς κίνηση τακτικής, εντάσσεται στη στρατηγική επιλογή του Ερντογάν να θέλει να εμφανιστεί όχι απλώς ως ο ηγέτης ενός κράτους – έθνους, όπως ήθελε ο Κεμάλ, αλλά ως ο πρωταθλητής όλου του Ισλάμ. Δεν απευθύνεται μόνο στην Τουρκία, αλλά στην μουσουλμανική κοινότητα, θέλοντας να γίνει πρωταθλητής τουλάχιστον του σουνιτικού Ισλάμ” είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε αυτό το παιχνίδι και να αντιδράσουμε στην ακραία αυτή πρόκληση και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου με όρους σύγκρουσης πολιτισμών. Αυτό επιδιώκει ο Πρόεδρος Ερντογάν, να εμφανιστεί ως ο αντί Σταυροφόρος, αυτός που αμύνεται στην προσπάθεια της Δύσης να επιτεθεί όχι στην Τουρκία απλώς, αλλά στον συνολικό μουσουλμανικό κόσμο. Γι’αυτό και η κίνηση που ανακοίνωσε ότι μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έρχεται η σειρά και των Αγίων Τόπων για τους μουσουλμάνους της Ιερουσαλήμ, γιατί θέλει να εμφανιστεί και ως πρωταθλητής της παλαιστινιακής υπόθεσης” πρόσθεσε.

“Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την κίνηση Ερντογάν, ως μη όφειλε, σε εσάς ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι δεν θα τολμήσει ο Ερντογάν πριν από λίγες ημέρες και είχαμε και πρόσφατα και τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν. Τέθηκε αυτό το θέμα;” αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ