Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Δεν πρόκειται να αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου από κανέναν Έλληνα του εξωτερικού

Στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Νίκο Ρογκάκο.

“Πήγαμε πράγματι εμείς στην Επιτροπή, είχε ανακοινώσει με απόφαση της η Πολιτική Γραμματεία ότι θέτουμε ως μοναδική προϋπόθεση ό,τι συμφωνήσουμε να έχει και συνταγματική κατοχύρωση τώρα στην τρέχουσα αναθεώρηση για να μην έχουμε εκπλήξεις μετά από κάποια απόφαση δικαστηρίου. Δεν πρόκειται να αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου από κανέναν Έλληνα του εξωτερικού, συζητάμε όμως για ποιους θα διευκολυνθεί η άσκηση του δικαιώματος με την παρουσία τους στα προξενεία. Γιατί και το άλλο ζήτημα που κουβεντιαζόταν, η αποστολική ψήφος αποφαίνεται ότι απορρίπτεται από τρία τουλάχιστον από το κόμματα της αντιπολίτευσης”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός και σημείωσε:

“Εγώ είπα ότι δεν μπορούμε να έχουμε άλλα κριτήρια για το παρελθόν, άλλα για το μέλλον και το σημαντικότερο ότι δεν μπορεί μία συζήτηση να έχει τα χαρακτηριστικά κινούμενης άμμου. Να γίνεται μία πρόταση και μετά από δύο μέρες να αποσύρεται”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.