Κατρούγκαλος για Μπαχτσελί: «Ακραία παράνομη και ανιστόρητη πρόκληση»

Ακραία παράνομη και ανιστόρητη πρόκληση χαρακτηρίζει ο τομεάρχης εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, τον χάρτη που παρουσίασε ο ακροδεξιός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν που παρουσιάζει ως τουρκική την Κρήτη και το μισό Αιγαίο.

Με ανάρτηση του ο Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζει αναφερόμενος στις ενέργειες του Ντ. Μπαχτσελί:

«Η ανάρτηση χάρτη από τον κυβερνητικό εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην Τουρκία, που αμφισβητεί την κυριαρχία στα νησιά μας αποτελεί ακραία παράνομη και ανιστόρητη πρόκληση. Απέναντι σε αυτήν και σε ενδεχόμενη κλιμάκωση, η κυβέρνηση πρέπει να θέσει σαφείς κόκκινες γραμμές και να εξασφαλίσει απτή, όχι χλιαρή, στήριξη από τους συμμάχους μας. Όχι σε επιστροφή στο 2020».​

Χθες, ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου επισκέφθηκε την έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», των οποίων είναι ουσιαστικά επικεφαλής και είχε συνάντηση με στελέχη της.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, επίσης ανώτατο στέλεχος του ακροδεξιού συγκυβερνώντος κόμματος ΜΗΡ, δώρισε στον Μπαχτσελί πίνακα με χάρτη στον οποίαν παρουσιάζονται τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, ως τμήμα της … Τουρκίας.
Χαρτης πρόκληση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ