Καθαρά τα “πόθεν έσχες”

Δεν υπάρχει κανένας βουλευτής που να εμφανίζει στη δήλωση πόθεν έσχες έμβασμα στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επισημαίνεται πάντως ότι οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν αφορούν το 2011, αλλά τη χρήση του 2010

και οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο αποκτήθηκε, μέχρι τον Ιούνιο του 2011, οπότε και έγινε η υποβολή τους.Τα εμβάσματα που έχουν δηλωθεί κυμαίνονται από 100.000 ευρώ έως 500.000 και σύμφωνα με τα παραστατικά που εμφανίζονται, είναι νόμιμα. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα εμβάσματα είναι σε ονόματα συζύγων πολιτικών και δικαιολούνται λόγω των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.

Σε ότι αφορά τον “επίμαχο” βουλευτή που έβγαλε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέπησης Μαύρου Χρήματος , κ. Παναγιώτη Νικολούδη, 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό τον Μάιο του 2011, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Αργύρης είπε : “Αν το έχει δηλώσει το ποσό ο βουλευτής, τότε είναι νόμιμο, αλλά όχι και ηθικό. Αν δεν το δήλωσε, όμως, τότε δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό και θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος περί “πόθεν έσχες”. Και η υπόθεση θα σταλεί στον εισαγγελέα Εφετών προς περαιτέρω διερεύνηση”.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ