Καταθέτει ο Κλης

Καταθέτει ο Κλης

 

Με την κατάθεση του πρώην πρεσβευτή της Ελλάδας στο Παρίσι Ηλία Κλη συνεχίζει τις εργασίες της η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Κλης προσέρχεται στην Επιτροπή ύστερα από ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις οποίες υποδεικνύεται ως ο πρώτος παραλήπτης της επίμαχης λίστας σε χρόνο ανύποπτο. 

Πάντως, ο πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης έχει ήδη καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή, ότι εκείνος είναι που ατύπως παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ και την απέστειλε αυθημερόν στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2010, χωρίς μάλιστα να τηρηθεί καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες και σε συνθήκες άκρας μυστικότητας. 

Η πρωινή συνεδρίαση κατά την οποία κατέθεσε o πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, απέληξε με ένα έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ των μελών της επιτροπής όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, να της διαθέσει περισσότερο χρόνο για την υποβολή συμπληρωματικών ερωτήσεων στο μάρτυρα.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ