Κατάγματα και… εγκεφαλικά

Κατάγματα και… εγκεφαλικά

Χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αλλά με μπόλικη δόση έντασης, καβγάδων ακόμα και… τραυματισμών ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι καταθέσεις των περίπου δέκα μαρτύρων που πέρασαν το κατώφλι της Βουλής δεν προσέφεραν νέα στοιχεία στην υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας, καθώς οι περισσότεροι είπαν στους βουλευτές όσα είχαν ήδη καταθέσει στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Μεγάλο μέρος των συνεδριάσεων αναλώθηκε σε αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με τις φωνές να ακούγονται αρκετές φορές ακόμα και έξω από την κλειστή πόρτα της αίθουσας.

Αποκορύφωμα της έντασης υπήρξε ο τραυματισμός του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου το μεσημέρι της Πέμπτης. Όταν μετά από πέντε ώρες κατάθεσης του πρώην γ.γ. του Υπ. Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη στην Επιτροπή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση την ώρα που ο κ. Καπερνάρος απηύθυνε κάποιες ερωτήσεις προς τον μάρτυρα.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αντέδρασε έντονα, χτυπώντας το χέρι του στο έδρανο με αποτέλεσμα να σπάσει το δάχτυλο του δεξιού του χεριού και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες.

Ενδεικτικός των όσων συνέβησαν είναι ο διάλογος που έλαβε χώρα πίσω από τις κλειστές πόρτες της Επιτροπής:

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Δεν επιτρέπω άλλες ερωτήσεις, λύεται η συνεδρίαση.

Β. Καπερνάρος και Ζ. Κωνσταντοπούλου: Έχουμε κι άλλες ερωτήσεις, είναι σημαντικό για την ουσία.

Αδ. Γεωργιάδης (προς Β. Καπερνάρο): Έκανες 400 ερωτήσεις, η 401η ερώτηση είναι η συγκάλυψη;

Ζ. Κωνσταντοπούλου (προς Πλασκοβίτη): Μην σηκωθείτε να φύγετε, είναι παράνομο… θα υποστείτε τις συνέπειες.

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Εγώ είμαι πρόεδρος, λύεται η συνεδρίαση.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σας κατηγορώ για υπόθαλψη εγκληματία και συγκάλυψη.

Αδ. Γεωργιάδης (προς Ζ. Κωνσταντοπούλου): Εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας ως πρόεδρο λαϊκού δικαστηρίου να σφάζετε κόσμο όπως και τότε.

Χρ. Μαρκογιαννάκης: (βγαίνοντας): Δεν μπορώ άλλο, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Λίγο αργότερα μάλιστα ο κ. Μαρκογιαννάκης συνομιλώντας με δημοσιογράφους είπε ότι έτσι όπως εξελίσσονται οι εργασίες της Επιτροπής «ή θα τρελαθώ ή θα πάθω εγκεφαλικό».

 

Άναψαν τα αίματα και …έσπασε το δάχτυλό του 

 

Πηγή: real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ