Καταδικάζουν την επίθεση

Καταδικάζουν την επίθεση

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και ο πρόεδρός του, Γιάννης Αδαμόπουλος, καταδικάζουν την επίθεση στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και μέλους του ΔΣΑ, όπως άλλωστε και «κάθε τρομοκρατική ενέργεια εναντίον όποιου κι αν στρέφεται».

Ο ΔΣΑ επαναλαμβάνει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «σε μία δημοκρατική κοινωνία, ο μόνος αποδεκτός τρόπος πολιτικής αντιπαράθεσης είναι η ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων, στο πλαίσιο της ελεύθερης διαπάλης των ιδεών».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «όποιες κι αν είναι οι “δικαιολογίες” που επικαλούνται οι τρομοκράτες, η “τυφλή” βία που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές συνανθρώπων μας, θα εξακολουθήσει να βρίσκει απέναντί της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η ελληνική πολιτεία καλείται, όπως έχει υποχρέωση, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας και την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων όσων εξαρτώνται από τη δικαιοδοσία της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ