Κασσελάκης: Πάμε να φτιάξουμε το σπίτι μας – Η μοίρα των Ελλήνων δεν είναι δεδομένη

Ανοιχτή πολιτική ομιλία πραγματοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης το βράδυ της Πέμπτης (4/4) στην οδό Μουσούρων, στα Χανιά, κλείνοντας την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στην Κρήτη.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως «είναι τεράστια χαρά να είμαι στον τόπο καταγωγής μου στα Χανιά», ενώ εξήγησε ότι ανήκει σε μια οικογένεια που μεγάλωσε πολύ φτωχικά στο χωριό Σκινές. Όπως είπε, ήταν μια οικογένεια που πάντα ανήκε στον δημοκρατικό χώρο και πότε δεν είχε καμία σχέση με τη δεξιά.

Μιλώντας για ζητήματα οικονομίας, ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί μηδενικός ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του φόρου στα καύσιμα. Αναφέρθηκε, επίσης, στο φορολογικό σύστημα και την προτεινόμενη κλίμακα που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις προτάσεις του κόμματος για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του για την αστυνομία, με αφορμή την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να επιλέγεται από τη Βουλή και οι αστυνομικοί να εκπαιδεύονται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό και ειδικά σε ζητήματα όπως η έμφυλη βία και το bullying. «Η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη για μένα δεν είναι προς διαπραγμάτευση», τόνισε.

Σχετικά με την δικαιοσύνη, τόνισε ότι έχει πάψει να είναι το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών, ενώ προανήγγειλε τομές που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στις ομοφοβικές αντιλήψεις που επικρατούν ακόμα στην κοινωνία λέγοντας πως και στην Κρήτη υπάρχουν κάποιοι που αντιμετωπίζουν ομοφοβικά τον πρώτο ανοιχτό ομόφυλο γάμο. «Για τα γονίδιά μου δεν θα απολογηθώ ποτέ και δεν πρόκειται να απολογηθεί ποτέ η Κρήτη που έχει πολεμήσει τον φασισμό. Δεν θα αφήσουμε τον φασισμό να γίνει καρκίνωμα» τόνισε ο κ. Κασσελάκης και συμπλήρωσε: «Πάμε να φτιάξουμε το σπίτι μας, δεν είναι δεδομένη η μοίρα των Ελλήνων».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ορισμένοι από τους υποψηφίους που συμμετέχουν στις προκριματικές διαδικασίες για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο κ. Κασσελάκης απάντησε σε ερωτήσεις των πολιτών και ο διάλογος διήρκεσε για αρκετή ώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ