Κασσελάκης για Μητσοτάκη: Παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα – Να απαντήσει αν είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο

«Ο “φιλελεύθερος” Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα!» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του, με αφορμή τον διάλογο που είχε ο πρωθυπουργός με δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των νέων υπουργών και υφυπουργών.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε ερώτηση και όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;» ρωτήθηκε σχετικά. «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού.

Σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει ξεκάθαρα: «Είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία), ΝΑΙ ή ΟΧΙ;».

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΣ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, γράφει τα εξής:

Ο «φιλελεύθερος» Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα!
Η ισότητα είναι το «κάρο»;
Και η «σέλα» ποιος είναι;
Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης;
Ντροπή του για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα.
Τον καλώ να πει ξεκάθαρα:
-Είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία), ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
-Θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του ή θα ταΐζει «σανό» το ακροδεξιό του ακροατήριο την ώρα που οι προοδευτικές δυνάμεις θα περνούν το νομοσχέδιο με την ψήφο των βουλευτών τους;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ