Κασιδιάρης: Γιατί αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τις αναρτήσεις του

Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα το πειθαρχικό συμβούλιο για τον Ηλία Κασιδιάρη και για τις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο που φέρεται να περιέχουν υλικό ηχογραφημένο μέσα από τις φυλακές Δομοκού.

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ζήτησε την παρουσία του συνηγόρου του προκειμένου να υποβάλλει υπόμνημα και, τελικά, το συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 20 Απριλίου, προκειμένου να εξακριβωθεί πώς αναρτώνται μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ είναι έγκλειστος στις φυλακές του Δομοκού. Στη συνεδρίαση θα  είναι παρών και ο εισαγγελέας που εποπτεύει τις φυλακές.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Κασιδιάρη δεν επιτρέπεται η κατοχή και η χρήση κινητού τηλεφώνου, ούτε η πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Στη συνεδρίαση της 20ης Απριλίου, αναμένεται να δούμε αν θα επιβληθούν σε βάρος του πειθαρχικές κυρώσεις και αν ναι, τι είδους θα είναι αυτές.  Στη σημερινή συνεδρίαση, δεν ελήφθη απόφαση, μετά το αίτημα του Κασιδιάρη  να υποβάλει υπόμνημα με τις θέσεις του. Με βάση απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου από τον Οκτώβριο του 2021, ο Κασιδιάρης μπορεί να επικοινωνεί μόνο μέσω του κοινόχρηστου τηλεφώνου των φυλακών  και μόνο με τον δικηγόρο του και με τους συγγενείς του. Η επικοινωνία επιτρέπεται μόνο για θέματα προσωπικά, οικογενειακά, νομικής φύσεως σχετικά με την υπόθεσή του και τίποτε άλλο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΔΣΑ ζήτησε από τον Πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων, να προβεί σε προκαταρκτική έρευνα για μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της Επικράτειας που έχουν ενδεχομένως υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.  Να διερευνηθεί δηλαδή αν κάποιος δικηγόρος μεσολάβησε για την δημοσίευση δηλώσεων του Ηλία Κασιδιάρη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ