Καρύδης:Καμία έκπτωση στους πλειστηριασμούς

 Καρύδης:Καμία έκπτωση στους πλειστηριασμούς 

 

Για τα θέματα κυρίως της βιωσιμότητας του χρέους και της “ουσιαστικής συζήτησης που θα ανοίξει μετά τον Απρίλιο, αφού κατατεθούν τα στοιχεία και από τη Eurostat”, συζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους κ.κ. Όλι Ρεν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος, Δημήτρης Καρύδης.

Ωστόσο, όπως είπε,  στις επικοινωνίες που έγιναν με πρωτοβουλία των δύο Ευρωπαίων αξιωματούχων, δεν έγινε καμία συζήτηση για τα επίμαχα θέματα.

“Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιμείνει σ’ αυτά που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο αρχηγών. Εμείς τουλάχιστον από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αυτά τα θέτουμε με πολύ έντονο και απόλυτο τρόπο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και εξήγησε: Δηλαδή, “δεν μπορούμε να πάμε σε πλειστηριασμούς για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά, δεν μπορούν να γίνονται ομαδικές απολύσεις και όσον αφορά στην εθνική αμυντική βιομηχανία και τα εθνικά αμυντικά συστήματα, πρέπει να πάμε σε αναδιάρθρωση εν λειτουργία”.

 

Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί παράταση της απαγόρευσης τους.

“Ο νόμος, που ισχύει σήμερα, θα πρέπει να δώσει παράταση για έναν ακόμα χρόνο. Εμείς σε αυτό το θέμα -που δεν είναι και προαπαιτούμενο, με βάση τις δεσμεύσεις μας απέναντι στην τρόικα-, έχουμε πολύ συγκεκριμένη άποψη όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε το ΠαΣοΚ διαμόρφωσε και το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας από το 2010. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν διαφορετικοί όροι που πρέπει να αλλάξει αυτό το πλαίσιο. Σ’ αυτό μόνο που μπορεί να  υπάρξει συζήτηση, είναι γι’ αυτούς που εν πάση περιπτώσει έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία των τραπεζών. Είναι μερικές χιλιάδες δανειολήπτες από τις εκατοντάδες χιλιάδες, οι οποίοι έχουν πάρει δάνεια πρώτης κατοικίας και που στην ουσία χρωστούν και τα περισσότερα και εκεί δεν πρέπει να υπάρχει προστασία…” υπογράμμισε και πρόσθεσε:

“Αυτό που έχουμε θέσει ως προτεραιότητα είναι ότι υπάρχουν μερικά θέματα, όπως οι πλειστηριασμοί, στα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε καμία έκπτωση. Η προστασία στα ελληνικά νοικοκυριά και στους Έλληνες δανειολήπτες πρέπει να είναι πλήρης και αυτό είναι από θέση αρχής, βλέποντας το τι γίνεται σήμερα στην ελληνική κοινωνία”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ