Καράογλου: Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Αποφασισμένος να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, χωρίς να έχει καν δει το σχέδιο νόμου, εμφανίστηκε στην στη Βεργίνα Τηλεόραση ο βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου. Όπως είπε ο κ. Καράογλου «είναι θέμα αρχών και αξιών. Eίναι πολύ προωθημένο για τις αντιλήψεις μου».

«Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», ξεκαθάρισε ο κ. Καράογλου σημειώνοντας πως οι αρχές, οι αξίες, τα ιδανικά και η ιδεολογία του δεν «του επιτρέπουν» να το κάνει. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια παραδοσιακή οικογένεια όπου είχα πατέρα και μητέρα, για λίγα χρόνια γιατί δεν τη χάρηκα γιατί έφυγε νωρίς, την αδελφή μου, παππού και γιαγιά. Δεν χρησιμοποιώ τον όρο «φυσιολογική» για να μη φανεί ότι οι άλλοι είναι κάτι διαφορετικό. Έτσι έχω μάθει, έτσι έμαθαν τα παιδιά μου κι έτσι θέλω να συνεχίσω. Είναι κάτι που υπερβαίνει τη δική μου νοοτροπία» είπε, διευκρινίζοντας ωστόσο πως χαίρεται που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

“Στη ΝΔ έχουμε πετύχει να έχουμε δημοκρατία και διάλογο. Βέβαια υπερισχύει η άποψη της πλειοψηφίας και των θεσμικών οργάνων. Αυτό το νομοσχέδιο είναι πολύ προωθημένο για την ελληνική κοινωνία, αυτή είναι η ταπεινή μου εκτίμηση. Θεωρώ ότι και στα άλλα κόμματα υπάρχουν αντίθετοι. Προχθές ήμουν σε ένα χωριό και μου είπε ένας γνωστός μου, ο οποίος είναι αριστερός, ΚΚΕ ψηφίζει, ήρθε και μου είπε: “τι είναι αυτά τώρα; Άλλα προβλήματα δεν έχει ο λαός;”” συνέχισε ο Θόδωρος Καράογλου, υποστηρίζοντας ότι το κλίμα στην επαρχία είναι πολύ βαρύ, αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.

“Στην περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης θέλω να σας πω η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη και με τον γάμο των ομόφυλων αλλά κυρίως με το θέμα της υιοθεσίας-τεκνοθεσίας” ισχυρίστηκε.

Τέλος, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, απέκλεισε τη δυνατότητα της παρένθετης μητέρας “γιατί διαφορετικά θα είχαμε μια γυναίκα που θα ήταν εκκολαπτική μηχανή”, είπε ο Καράογλου.

Υποστήριξε δε ότι στα πλαίσια του νόμου που ήδη υπάρχει, δηλαδή στα πλαίσια του συμφώνου συμβίωσης, θα μπορούσε να υπάρξει μία τροπολογία για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παιδί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ