Καραμέρος στον Realfm 97,8 για Πάνο Βλάχο: Πρέπει να σεβόμαστε τη σάτιρα – Να μην είναι μονόπλευρη η υπεραντίδραση που υπάρχει

Για τα Τέμπη, την εξέλιξη της διαδικασίας στην Εξεταστική Επιτροπή αλλά και για το θέμα και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει με τον Πάνο Βλάχο μίλησε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

Σχετικά με τα Τέμπη ο κ. Καραμέρος υποστήριξε ότι «θα πιάσω ένα σημείο για να μπορέσει κάποιος να αντιληφθεί την προσπάθεια συγκάλυψης που γίνεται και μιλάω για τη μη πρόσκληση του ανθρώπου που είχε προειδοποιήσει εγγράφως επανειλημμένα για το ενδεχόμενο ενός θανατηφόρου ατυχήματος. Μιλάω για τον κ. Γενηδούνια, τον πρόεδρο των μηχανοδηγών. Όταν αυτός ο μάρτυρας δεν καλείται στην Επιτροπή, όταν επιχειρείται να επιβληθεί μια σιωπή, υπάρχει μια συνολική ευθύνη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «προτείναμε να υπάρξει μια παύση των εργασιών προκειμένου να φτάσει σε κάποια συμπεράσματα η Δικαιοσύνη και στη συνέχεια να κάνει σωστά τη δουλειά της και η Επιτροπή. Εκεί με τις ψήφους του ΚΚΕ η ΝΔ απέρριψε αυτή την πρόταση. Το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα στην κυβέρνηση και στο θέμα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής και όχι Προανακριτικής».

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου εάν εννοεί ότι το ΚΚΕ είναι δεκανίκι της κυβέρνησης, ο Γιώργος Καραμέρος απάντησε ότι είναι «παρωχημένος» ο όρος αυτός και πρόσθεσε ότι «βάζει πλάτη».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «φοβάμαι ότι δεν θα βγει συμπέρασμα από την Εξεταστική Επιτροπή με την πλειοψηφία, τις ψήφους της ΝΔ που δεν θα ρίχνει φως στην υπόθεση».

Για τον Πάνο Βλάχο και τις αντιδράσεις

Για το θέμα του Πάνου Βλάχου ο κ. Καραμέρος είπε ότι «εγώ δικαιολόγησα τη σάτιρα. Θα πρέπει να δείτε συνολικά την παράσταση ενός καλλιτέχνη, τι κάνει σε ένα stand up comedy και όχι να απομονώσουμε κάποιον στίχο. Ο καλλιτέχνης επανήλθε και είπε αν θέλουν να μπει και εκείνος στο σακί. Η δική μου άποψη είναι ότι όπως θα έπρεπε να σεβόμαστε τη σάτιρα, έτσι πρέπει να σεβόμαστε και τη γελοιογραφία και την κριτική και μιλάω σε δύο ανθρώπους που το γνωρίζουν αυτό».

Πρόσθεσε δε, ότι «η υπεραντίδραση που υπάρχει, δεν πρέπει να είναι μονόπλευρη και θα πρέπει να έχουμε την ίδια στάση όλοι και σε άλλες περιπτώσεις. Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε τον Πολάκη όταν αντιδρά για μια γελοιογραφία που τον δείχνει σκύλο και να διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας συνολικά όταν ένας πολιτικός και ένας δημοσιογράφος γίνονται αντικείμενο σάτιρας ενός τραγουδιστή και ηθοποιού.

Η σάτιρα έχει και στοιχεία κριτικής. Δεν προκαλεί γέλιο απαραίτητα, έχει και στοιχεία καυστικής κριτικής».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ