Καραγκούνης: Θα καταργήσουμε το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30%

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha απαντώντας σε ερώτηση, με αφορμή τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, ότι σε περίπτωση εκλογής της ΝΔ, ο νόμος θα καταργηθεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Καραγκούνης, η κυβέρνηση “έτρεξε” να κάνει τον διαγωνισμό πριν βγει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα, αποκλείοντας το αρμόδιο συνταγματικά όργανο, το ΕΣΡ, όπως σαφώς ορίζει το Σύνταγμα σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ 2.

Ο βουλευτής υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα ακυρώσει τον νόμο και θα αναθέσει στο ΕΣΡ να επαναφέρει τη νομιμότητα με αυστηρούς κανόνες, όχι πλειοδοτικούς αλλά πρωτίστως ποιοτικούς. Με κανόνες που ουσιαστικά θα σπάνε τον ομφάλιο λώρο της διαπλοκής, κάτι που, είναι φανερό, δεν κάνει ο τωρινός διαγωνισμός. Σε αυτό το σημείο υποστήριξε πως η διαπλοκή δεν μπορεί να καταπολεμηθεί όταν οι επιχειρηματίες καλούνται να διαθέσουν τεράστια ποσά για μια άδεια διάρκειας δέκα χρόνων, που σύμφωνα με όλα τα οικονομικά δεδομένα, απαιτείται κερδοφορία άνω του 50% για να καταστούν βιώσιμα. Και βέβαια παραμένει αναπάντητο το ερώτημα τι θα γίνει με τις υποχρεώσεις των καναλιών, τα οποία, όπως προαναγγέλλουν ο κ. Παππάς και η κ. Γεροβασίλη, θα κλείσουν, είπε.

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του του αρχηγού της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, ο κ. Καραγκούνης επανέλαβε τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη και για μείωση φορολογικών συντελεστών και για μείωση εισφορών. 

 

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Θα μειώσω τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% – BINTEO

Μητσοτάκης: Έρχομαι να κάνω πραγματικές μεταρρυθμίσεις 

 

σχολίασε κι εσύ