Καπερνάρος: Με ποιο δικαίωμα αποκαλείτε τους βουλευτές αποστάτες;

 Καπερνάρος: Με ποιο δικαίωμα αποκαλείτε τους βουλευτές αποστάτες;

 

«Κατηγορώ»  όσους αποκαλούν «αποστάτες» βουλευτές, αυτούς  που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Βασίλης Καπερνάρος.

«Με ποιο δικαίωμα αποκαλείτε τους βουλευτές αποστάτες που σημαίνει «εγκληματίας, στασιαστής» και προσβάλλετε και σπιλώνετε υπολήψεις; Μήπως είστε αποστάσεις εσείς που αναφέρεστε με αυτό τον όρο;» ρώτησε ιδίως προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καπερνάρος απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε «πως μπορείτε να μιλάτε εσείς για αποστασία που ο αρχηγός σας συναντήθηκε με 4 ανεξάρτητους βουλευτές. Τί συζήτησε, για την αστρολογία;».

Πρόσθεσε μάλιστα, πως και ετυμολογικά ο όρος αυτός σημαίνει «απομακρύνομαι, δεν μετέχω, αποχωρώ» για να διερωτηθεί μήπως τελικώς αποστάτες είναι όσοι αφίστανται από το Σύνταγμα, που ρητώς ορίζει την ελευθερία της ψήφου και της γνώμης του βουλευτή και προφανώς το ακαταδίωκτο για τον λόγο αυτό.

«Μην τυχόν και τα βρήκατε με την κυβέρνηση; Μη τυχόν κι έτσι πιέζοντας θέλετε να εξασφαλίσετε μια ημεροχρονολογία εκλογών η συνέχεια – αφού προηγουμένως καταλήξετε στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας – έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί ο κ. Σταθάκης;» έθεσε επίσης το ερώτημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ