Κανονικά το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ποιοι εξαιρούνται – Τι δήλωσε ο Πλεύρης στον Realfm 97,8

Συνέντευξη στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου παραχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

“Η πίεση μου μας δίνει η Όμικρον είναι σε νοσηλείες σε απλές κλίνες. Στην πρώτη έρευνα σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με Όμικρον, βλέπουμε έναν μέσο χρόνο πέντε ημερών νοσηλείας και αυτές δεν οδηγούνται κατά βάση σε ΜΕΘ. Δεν έχουμε περίπτωση με ανθρώπου με Όμικρον να έχει διασωληνωθεί λόγω κορονοϊού” ανέφερε αρχικά.

“Το σύστημά μας είναι έντονα πιεσμένο από την Δέλτα” πρόσθεσε.

“Από αύριο ξεκινούν οι επιτάξεις υπηρεσιών υγείας στην Βόρεια Ελλάδα και από την επόμενη εβδομάδα αν χρειαστεί θα επεκταθεί και στην Αττική” διευκρίνισε.

κορονοϊός - Αττική

Κανονικά η ισχύ του μέτρου για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις να μην ισχύσει το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών απάντησε ότι “θα εφαρμοστεί. Υπάρχουν δύο κατηγορίες: όσοι πολίτες έχουν κάνει αίτηση να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό και είναι λογικό ότι αν δεν έχει εξεταστεί η αίτησή τους δεν μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο και θα πρέπει να έχουν ένα περιθώριο αν απορριφθεί η αίτησή τους να μπορούν να κάνουν τον εμβολιασμό και η δεύτερη κατηγορία έχει να κάνει με τους συμπολίτες μας που έχουν αιτηθεί κατ’οίκον εμβολιασμό στον βαθμό που δεν θα καταφέρει η πολιτεία να τους κάνει μέχρι τις 16 του μηνός το εμβόλιο. Άρα το μέτρο θα ισχύσει κανονικά, αλλά σε ιδιαίτερες κατηγορίες που συνδυάζονται με αδυναμία της πολιτείας να έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους που πρέπει, μόνο τότε δεν θα υπάρχει η επιβολή του προστίμου”.

Τα μέτρα και η μουσική

“Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι για το επόμενο χρονικό διάστημα πάλι θα παρακολουθούμε τα δεδομένα ανά εβδομάδα. Αν υπάρχουν δυνατότητες ήπιας παρεμβάσεων στα μέτρα θα είναι κάτι που θα εισηγηθεί η επιτροπή. Περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών. Ή θα μείνουμε στα ίδια μέτρα που υπάρχουν ή μπορεί να υπάρξουν κάποιες ήπιες παρεμβάσεις ή αποκλιμάκωση” σχολίασε όσα γράφτηκαν για επαναφορά της μουσικής.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ