Κανέλλη: Διαδικασία-παρωδία

Κανέλλη: Διαδικασία-παρωδία

«Διαδικασία-παρωδία» χαρακτήρισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη την ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα και μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, εξήγησε τον λόγο για τον οποίο αποχώρησε από τη διαδικασία.

Όπως ανέφερε η Λιάνα Κανέλλη, «η σημερινή συνεδρίαση κατέληξε σε επικοινωνιακό φιάσκο» ενώ περιέγραψε όσα συνέβησαν στην αίθουσα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

«Υποτίθεται ότι αυτή η συνεδρίαση γινόταν με τη διαδικασία του απορρήτου, όπως προβλέπει ο νόμος και ο κανονισμός. Έρχεται ο κ. Δραβίλλας, συνοδεύεται από δύο κυρίες και έναν κύριο, βγάζουν φωτογραφίες έξω από την αίθουσα και μπαίνουμε μέσα. Αρχίζει κ. Δραβίλλας να κάνει την ανακοίνωση, μιλάει επί ένα τέταρτο και παρουσιάζει μία έκθεση επιπέδου έκτης δημοτικού, δηλαδή ποια είναι η ΕΥΠ κατά το νόμο και τι έχει στόχο κατά το νόμο».

Στην συνέχεια, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΚΚΕ, «κάποιος από τους συναδέλφους ρώτησε ποιοι είναι οι συνεργάτες που τον συνόδευαν και τι αντιπροσωπεύουν. Και η απάντηση ήταν ότι είναι υπάλληλοι της ΕΥΠ αλλά δε θα σας πω τα ονόματα τους διότι ούτε οι ίδιοι το επιθυμούν και θέλουν να τους προστατεύσω».

«Φοβόταν η ΕΥΠ μήπως κάποιος παρακολουθεί τον ήχο της Βουλής για να μην ακουστούν τα ονόματα από τα μικρόφωνα;», αναρωτήθηκε η Λιάνα Κανέλλη και πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε να αποχωρήσουν οι συνεργάτες του διοικητή της ΕΥΠ, αφού δε δίνουν τα ονόματά τους.

«Εκείνη την ώρα έθεσα θέμα και είπα ότι αφού δεν δίνουν τα ονόματά τους και αποχωρούν, πως μπήκαν στο κοινοβούλιο; Κάρτα επισκέπτη δεν είχαν», σημείωσε και κατέληξε:

«Αποχώρησα γιατί θεωρώ ότι ήταν καλύτερο για την πατρίδα, την κοινοβουλευτική διαδικασία και καλύτερο για το ύφος και το ήθος του βουλευτή που είναι εκλεγμένος. Δεν μπορούσα να συμμετάσχω σε μία διαδικασία παρωδία».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Διαβάστε επίσης:

Τι είπε ο διοικητής της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις

Τι απαντά η βουλή για τη συνοδεία του Δραβίλλα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ