Καμμένος: Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη

Καμμένος: Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη

Τις πόρτες του κόμματός του προς όλους όσους αντιτίθενται στο Μνημόνιο, παρότι το ψήφισαν κάποια στιγμή ή συμπορεύθηκαν με κομματικούς σχηματισμούς που το ψήφισαν, άνοιξε εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο κ.Καμμένος στην εναρκτήρια ομιλία του των εργασιών της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματός του διευκρίνισε ότι μιλάει  για συνεργασία και όχι για ένταξη των στελεχών αυτών στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ έκανε λόγο για “κυβέρνηση Σημίτη με Πρωθυπουργό τον κ.Σαμαρά”.

“Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Σταματάει κάθε διάλογος και χτίζουμε το κίνημα από την αρχή. Σπάστε τις καρέκλες στο κόμμα, να βγούμε στις γειτονιές” είπε ο κ.Καμμένος ενώ κάλεσε πίσω “όλους εκείνους που πικράναμε και αποκλείσαμε”.

Αναφέρθηκε στην “απόλυτη έλλειψη οργάνωσης του κόμματος” και προανήγγειλε γενική αναδιάρθρωση εκ του μηδενός, κάτι που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας ο νέος γραμματέας.

Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη, και έχει ως αντικείμενο τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος, στα οποία αναφέρθηκε ο κ.Καμμένος, καθώς και την εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος.

Επίσης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε την εκ βάθρων αναδιάρθρωση των οργανωτικών δομών του κόμματος, λέγοντας ότι αλλάζουν όλα και ξεκινούν από την αρχή, και τέλος, κάλεσε τα στελέχη και τους βουλευτές που “θέλουν να διαπραγματευτούν με την εξουσία” να φύγουν τώρα”.

Τέλος ο κ.Καμμένος παραδέχθηκε ότι “ίσως ήταν λάθος η εμπλοκή του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές” αλλά είπε ότι δεν μετανιώνει, και αναφέρθηκε ειδικά στην παρουσία του κόμματος στη Θράκη.

Ο κ.Καμμένος αρχικά τόνισε ότι “πολλοί εντός και εκτός Ελλάδος επιθυμούν να μην υπάρχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες” και είπε ότι δεν πρόκειται το κόμμα του να συμβιβαστεί “όσο πόλεμο κι αν δεχθεί”.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι άλλαξε άποψη στηρίζοντας τώρα τον Ζαν Κλωντ Γιουνγκέρ για την προεδρία της Κομισιόν “έναν από τους κύριους υποστηρικτές της κατάργησης των εθνών κρατών”.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι τα ποσοστά του κόμματός του δεν ήταν ικανοποιητικά και το απέδωσε στον “πρωτοφανή πόλεμο” που δέχθηκαν-σύμφωνα με τον κ.Καμμένο- οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, και τον “αποκλεισμό από τα ΜΜΕ”.

“Σε σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το Ποτάμι είχε 220 φορές μεγαλύτερη τηλεοπτική παρουσία” είπε ο κ.Καμμένος, προσθέτοντας ότι το κόμμα του είχε αποκλειστεί από όλα τα τηλεοπτικά πάνελ, την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, ενώ το τηλεοπτικό σποτ παίχτηκε από τα κανάλια μετά από παρέμβαση του ΕΣΡ.

Επίσης απέδωσε το εκλογικό αποτέλεσμα στην μειωμένη χρηματοδότηση αφού όπως είπε το κόμμα του έλαβε 52 χιλιάδες ευρώ από τα 7 εκατομμύρια της συνολικής χρηματοδότησης, τα οποία μάλιστα μπλοκαρίστηκαν εξαιτίας της παραίτησης του γενικού διευθυντή λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Είπε επίσης ότι σύμφωνα με έρευνες, ένα ποσοστό 16% έφυγε από τους Αν.Ελ.΄προς το ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε ότι “δεν είμαστε ουρά κανενός”.

‘Εκανε λόγο για “πόλεμο χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό” που δέχεται το κόμμα του, έκανε λόγο για “εξαγορά βουλευτών” που φεύγουν “χωρίς λόγο, αφού τη μια μέρα είναι μαζί μας, και την επομένη κάνουν δήλωση αποχώρησης, ενώ σύμφωνα με τον κ.Καμμένο “η κυβέρνηση ψάχνει 180 βουλευτές για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε στις συνεργασίες του κόμματος, και ζήτησε την έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου, “να καλέσουμε κοντά μας σαν συνεργαζόμενα όλα τα κινήματα και κόμματα με αντιμνηνιακό χαρακτήρα για να ανοίξουμε ένα μεγάλο μέτωπο με πυλώνα τους Αν.Ελ.”.

Όπως είπε πρόκειται για συνεργασία, και δεν θα απορροφηθεί από το κόμμα κανείς εξ αυτών που ψήφισαν μνημόνιο , αλλά “πρέπει να δούμε ποιοι είναι αυτοί που ψήφισαν μνημόνιο αλλά τώρα μετάνιωσαν και αντιδρούν, και ποιοι δεν ψήφισαν στην αρχή, και γονάτισαν μετά” είπε ο κ.Καμμένος, διευκρινίζοντας εκ νέου ότι πρόκειται για συνεργασία αφού “στο ιερό δεν μπαίνει κανείς”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος βρίσκεται προ των πυλών της συνεργασίας του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μια συνεργασία που επρόκειτο να ξεκινήσει πέρσι, αλλά απορρίφθηκε από το συνέδριο.

Προϋπόθεση για όποια συνεργασία πάντως, είναι η συμφωνία σε πατριωτικές θέσεις στα εθνικά θέματα όπως είπε ο κ.Καμμένος, η προστασία της μεσαία τάξης, η συμφωνία για αντιμετώπιση της ανεργίας, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, προκειμένου να ξεκινήσει η ανάπτυξη.

“Δεν θα δεχθούμε καμία λύση με μείωση της φορολογίας, σε ύψος μικρότερο από την φορολογία που ισχύει στις χώρες με τις οποίες συνορεύουμε. Αυτή είναι η λύση για ανάπτυξη’ είπε ο κ.Καμμένος.

Τέλος αναφέρθηκε στον νέο γραμματέα του κόμματος που θα εκλεγεί αύριο, είπε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να στηρίξει κανένα καλώντας τα στελέχη να ψηφίσουν ελεύθερα, και είπε ότι “ο γραμματέας πρέπει να καταλάβει ότι το κίνημα πρέπει να χτιστεί από την αρχή γιατί τον Οκτώβριο μπορεί να έχουμε εκλογές”.

Προανήγγειλε αλλαγές στην ΚΟ ενώ είπε ότι θα καταγράφεται η δράση κάθε στελέχους, και θα αναρτάται στην κομματική ιστοσελίδα, ενώ κάλεσε τα στελέχη των Αν.Ελ. να προωθήσουν το πρόγραμμα του κόμματος.

Τέλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο και “κανείς δεν είναι δεδομένος, ούτε εγώ”, και πρόσθεσε αναφερόμενος κατά κύριο λόγο στα κοινοβουλευτικά στελέχη. “Δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές μεσοβέζικες συμπεριφορές. Όποιος θέλει να διαπραγματευτεί με την εξουσία ας φύγει τώρα, κι εγώ θα του δώσω χαρτί καλής προϋπηρεσίας για να προσκυνήσει στη Συγγρού εάν θέλει”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.