Καμίνης: Η κρίση έκανε προσιτή την Αθήνα

Καμίνης: Η κρίση έκανε προσιτή την Αθήνα

Τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg έδωσε ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης ο οποίος μίλησε για την οικονομική κρίση, την πρωτεύουσα και τις προσπάθειες για την αναβάθμισή της.

Ο κ. Καμίνης, σε αναφορά του για την  οικονομική κρίση και στο πόσο επηρέασε την Αθήνα, είπε ότι την έχει κάνει πιο ελκυστική ως τουριστικό προορισμό, υπό την έννοια ότι oι τιμές έχουν γίνει πιο προσιτές.

Τόνισε ότι επιδιώκει να φέρει στην πόλη περισσότερους πόρους από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και να καταπολεμήσει την γραφειοκρατία.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρότυπό του είναι ο δήμαρχος Παρισίων, Μπερτράν Ντελανοέ, ένας άντρας «που έχει κάνει πολλά πράγματα για την πόλη του».

Το  Παρίσι να είναι ένας μητροπολιτικός δήμος, και η  Αθήνα να μην έχει φτάσει όλες τις απαραίτητες εξουσίες και αρμοδιότητες, ωστόσο, σύμφωνα με τον  δήμαρχο της Αθήνας, είναι η ώρα και η πρωτεύουσα της Ελλάδας, να ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα.

Τέλος, τόνισε ότι «έως αυτή την ώρα έχουμε εξασφαλίσει περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ, για την ανάπλαση των δομών της πόλης, αλλά και για δίκτυα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, προκειμένου να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να βοηθήσουμε νέους επιχειρηματίες. Δουλεύουμε πολύ σκληρά σε αυτό το επίπεδο» είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ