Καλούνται εκ νέου οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Καλούνται εκ νέου οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου 

 

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

 

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της βίαιης προσαγωγής τους στην Προανακριτική Επιτροπή βρίσκονται οι τέσσερις συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, των οποίων τα ονόματα αφαιρέθηκαν από την λίστα Λαγκάρντ, και οι οποίοι αρνήθηκαν να καταθέσουν στην αρμόδια Προανακριτική Επιτροπή.

Αναλυτικά, τα τέσσερα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού, Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, Ανδρέας Ρωσσώνης και Συμεών Συκιαρίδης, που είχαν κληθεί να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, απέστειλαν την Τρίτη γραπτά υπομνήματα επικαλούμενοι το άρθρο 223 του κώδικα ποινικής δικονομίας που τους δίνει τη δυνατότητα να μην καταθέσουν εφόσον έχουν κληθεί ως ύποπτοι από τους οικονομικούς εισαγγελείς. Σε ό, τι αφορά την ουσία της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι «από σύμπτωση» ενεπλάκησαν στη συγκεκριμένη υπόθεση και ότι οι υποψίες σε βάρος τους είναι αβάσιμες.

Μετά την εξέλιξη αυτή, τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής αποφάσισαν να καλέσουν εκ νέου τους συγγενείς του πρώην «τσάρου», όταν έχουν στα χέρια τους το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την περιουσιακή κατάσταση, κινητά και ακίνητα, των εν λόγω προσώπων και σε περίπτωση που αρνηθούν για δεύτερη φορά να προσέλθουν στη Βουλή, η προανακριτική επιτροπή είναι αποφασισμένη να ζητήσει τη συνδρομή του αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα βίαιης προσαγωγής τους στο κοινοβούλιο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης, το πολυαναμενόμενο πόρισμα του ΣΔΟΕ θα είναι στα χέρια των μελών της Προανακριτικής. Ο διευθυντής Ελέγχων του ΣΔΟΕ ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη ότι ήδη οι ελεγκτές έχουν στα χέρια τους όλα τα απαραίτητα στοιχεία και βρίσκονται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Τέλος, ενώπιον της Επιτροπής κατέθεσε την Τρίτη η Αικατερίνη Παυλάκη, μία εκ των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ. Όπως δήλωσε η μάρτυρας, ο λογαριασμός που είχε στην τράπεζα HSBC ανοίχτηκε από φιλικό της πρόσωπο αλλά δεν περιείχε καταθέσεις. Σημειώνεται, ότι το αρχείο με τα στοιχεία των καταθέσεων της κυρίας Παυλάκη είναι ένα από τα 47 αρχεία που ανοίχτηκαν από τον πρώην υπουργό όταν πήρε στα χέρια του το ηλεκτρονικό υλικό.

 

Πηγή: real.gr 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ