Καλογρίτσας – Ο διάλογος στην προανακριτική: Ήθελαν να είμαι μπροστινός – Να δείξω κι εγώ email και sms

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα σ την προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι δεν νιώθει καλά και ζήτησε να πάρει τα φάρμακά του. Η συνεδρίαση διεκόπη και ο Παύλος Πολάκης τον εξέτασε σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του Realfm 97,8, Γιώργος Λυκουρέντζος. Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί αύριο στις 12 το μεσημέρι. Ο κ. Καλογρίτσας απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη του είπε ότι εξακολουθεί να τον θεωρεί σύντροφο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: “Έχεις καταλάβει ότι με αυτά που λες σήμερα εδώ κρατάς φανάρι στη Νέα Δημοκρατία και τον Πλεύρη;”.

Κατά την έναρξη της κατάθεσής του ανέφερε ότι το καλοκαίρι του 2016 ο “αγαπημένος του φίλος, Νίκος Παππάς” τον κάλεσε και του είπε: “Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομά σου για το κανάλι και τα υπόλοιπα;”. Υποστήριξε ότι είχε αρκετές ενστάσεις για το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει αυτό το σχέδιο, αλλά όπως είπε ήταν ΣΥΡΙΖΑ, είχε υποστηρίξει το κόμμα με όλες του τις δυνάμεις και το αποδέχθηκε τελικά. Όταν η κ. Τζάκρη αντέδρασε στα όσα είπε, ο κ. Καλογρίτσας σήκωσε έναν φάκελο, μίλησε για sms που έχει και τόνισε ότι “εδώ μέσα είναι όλα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Ο διάλογος στην προανακριτική

Χρ. Καλογρίτσας: Στήριζα το ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις. Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζάνη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους «νέους». Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία φωνάχτηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά.

Στ. Κελέτσης: Ποια παιδιά;

Χρ. Καλογρίτσας: Θα τα θυμηθώ στην πορεία. Τα έχω καταγεγραμμένα. Το καλοκαίρι του 2016 στις αρχές είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον με την ομάδα που συνεργαζόμουν

Στ. Κελέτσης: Ομάδα επιχειρηματική;

Χρ. Καλογρίτσας: Όχι. Ο Παππάς ήταν. Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Παππάς και μου είπε «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά»; Εγώ είπα πως «ήλθα μαζί σας». Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανάφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Μα τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό». Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο Πορτοχέλι έγινε το ραντεβού.

Στ. Κελέτσης: Πού τον συναντήσατε;

Χρ. Καλογρίτσας: Τον συναντούσα παντού. Στο σπίτι μου. Στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω αν δω τις σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο

Ο κ. Καλογρίτσας αναφερόμενος στη συνάντηση που έγινε στο Πορτοχέλι, είπε:

Χρ. Καλογρίτσας: Στο Πορτοχέλι ήλθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά και πήγαμε στο πόρτο Χέλι. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε κα φύγαμε. Ήταν και ο Τόμπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία …φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω. Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως έχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι. Εγώ αυτά δεν τα πολυπίστευα. Έχω μια δίκη μου άποψη για τις συνεργασίες με τους Άραβες. Όταν ειπώθηκε ότι με αυτή την εταιρία θα κάνουμε το κανάλι (έχω εγώ τη δυνατότητα να πληροφορούμαι) είχα την αίσθηση ότι αυτό το κανάλι θα κατευθυνόταν από υπηρεσίες. Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα

Στ. Κελέτσης: Άρα ήταν μετά από επιμονή του Παππά

Χρ. Καλογρίτσας: Εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος. Έκανα από το ΚΚΕ. Είχα την τύχη να έχω σχέσεις με σημαντικά πρόσωπα του κόμματος. Από την αρχή δεν το είδα καλά το σχέδιο.

«Όταν ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Είχα Χανιά, Περιστέρι, Καλλιθέα, Αττική», φέρεται να λέει, με τον Παύλο Πολάκη σύμφωνα με πληροφορίες να τον διακόπτει.

Θ. Πλεύρης: Ο κ. Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να διακόπτει

Χρ. Καλογρίτσας: Ο Πολάκης είναι φίλος του Νίκου και του Σπίρτζη. Εγώ Παύλο τους ξέρω πριν από εσένα. Πολύ πιο πριν. Εγώ ήμουν ένας από τους πιο σωστούς εργολάβους πριν. Από τους πιο σημαντικούς. Με ένα μητρώο άριστο. Τέλειο. Μέχρι το 2014 δεν είχα πάει ποτέ στο εξωτερικό να εκτελέσω εργο. Ούτε καν στην Ιταλία που έχω γυναίκα Ιταλίδα. Τι νομίζετε; Κατακούτελα με χτύπησε ο ήλιος το καλοκαίρι του 2016 να μπω με τόσο βιαστικές διαδικασίες σε ένα έργο; Βρέθηκε λοιπόν μια τεχνική από αυτούς για να προχωρήσει η συμμετοχή τους στο κανάλι.

Χρ. Καλογρίτσας: Ούτε το ήξερα αυτό το έργο. Ήταν όλα εικονικά. Έφθασε η ημερομηνία που δεν τη πήραν το καναλι. Άρχισε ο καθυβρισμός εμού και της οικογένειας μου. Την επόμενη ενώ είχα πιστώσεις από τράπεζες με κόψανε από τα πάντα. Ο Ματζουράνης αν έλθει τα ξέρει τα πάντα. Για αυτό την θέλω.

Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να αντέδρασε, πυροδοτώντας ένταση στην αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή.

Δ. Μαρκόπουλος: Εδώ και ώρα έχει χαθεί η ψυχραιμία, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί διαρκώς να τον διακόπτει

Χρ. Καλογρίτσας: Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς. Με συγκεκριμένες εντολές.

Στ. Κελέτσης: Σας το έστειλε γραπτά;

Χρ. Καλογρίτσας: Αλλάζαμε sms. Οι φιλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου. Το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενος διαιτητικού δικαστηρίου. Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει – αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες. Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό. Εγώ τότε έπρεπε να αποφασίσω. Τα παιδιά μου μπήκαν σε εντατικές με εγχειρήσεις έως και στον εγκέφαλο. Εγώ είχα μάθει πιο σκληρά. Είχα σκληρή ζωή. Τα παιδιά μου όμως υπέφεραν. Μήνυσα λοιπόν τους απατεώνες. Δυστυχώς οι προξενητάδες δεν είχαν καταλάβει. «Μούντζες κακές». Για αυτό είμαστε εδώ. Έλεγα ότι οι Άραβες ήταν οι πρώτοι που στα δικαστήρια στην Ελβετία έστειλαν επιλεγμένα email. Δεν τα έστειλαν όλα. Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να απαντήσω. Να δείξω κι εγώ email και sms.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.