Καλαματιανός στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο και θέλει ιδιωτικά πανεπιστήμια

«Είναι αντισυνταγματική αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης γιατί δεν χρειάζεται κάποιος να είναι νομικός ή καθηγητής για να δει τι ορίζει το Σύνταγμα. Το άρθρο 16 ορίζει ότι η ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα δημοσίου δικαίου» δήλωσε ο Διονύσης Καλαματιανός στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το ενωσιακό δίκαιο δεν επιβάλλει, αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των κρατών μελών να ορίσουν τα ίδια τι ανώτατη εκπαίδευση θα έχουν και πώς θα λειτουργεί».

«Είναι άλλο πράγμα η ανώτατη εκπαίδευση, είναι άλλο πράγμα η ανώτατη παιδεία και άλλο η τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα επαγγελματικά δικαιώματα» πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο και θέλει ιδιωτικά πανεπιστήμια» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι η πίστη της αγάπης, του σεβασμού, της συμπερίληψης. Η εκκλησία αγκαλιάζει τους πάντες, δεν μπορούν να υπάρχουν αποκλεισμοί. Δεν μπορεί επειδή ένας βουλευτής ψήφισε σύμφωνα με τη συνείδηση, τους νόμους και το σύνταγμα κάποια διάταξη, να αποκλείεται από την εκκλησία. Πρέπει να επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές, οι φωνές της αγάπης» σχολίασε σχετικά με τις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ