Καλαφάτης:Οριστική λύση για τα αυθαίρετα

Καλαφάτης:Οριστική λύση για τα αυθαίρετα

 

Για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα κτίσματα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης.

«Με το νομοσχέδιο κατηγοριοποιούνται οι παραβάσεις για τα αυθαίρετα ανάλογα με την βαρύτητα της παράβασης. Επίσης προβλέπεται αύξηση των δόσεων από 48 σε 60 και παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιον υπαχθεί στη ρύθμιση να πληρώσει πρώτα ένα μικρό ποσό και στη συνέχεια μπορεί προς το τέλος ή μετά από τρία χρόνια να δώσει περισσότερα χρήματα», ανέφερε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε επίσης πως όσοι έχουν υπαχθεί στην προηγούμενη ρύθμιση για τα αυθαίρετα έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στην καινούρια.

«Σε περίπου 1,5 μήνα θα έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή. Το ζήτημα των αυθαίρετων είναι ακανθώδες για την Ελλάδα και για τις συναλλαγές και για το περιβάλλον», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Είναι η οριστική λύση για τα αυθαίρετα κτίσματα και θα υπάρξουν και ανταποδοτικά έργα για την περιβαλλοντική αναβάθμιση των περιοχών στις οποίες βρίσκονται με τη δημιουργία ενός πάρκου ή μίας πλατείας».

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ