Καλά κρατεί η κόντρα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Καλά κρατεί η κόντρα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Καλά κρατεί η κόντρα μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ, που εκτείνεται από τον χώρο της οικονομίας ως την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Τελευταίο κρούσμα, το σχόλιο της Κουμουνδούρου για όσα είπε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ, μιλώντας στο Hellenic Initiative. Εκτιμώντας ότι «η εξαγωγή του success story ως ένα πετυχημένο προϊόν της πολιτικής του πρωθυπουργού, δεν πείθει κανέναν», ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει στον αντίποδα νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, περαιτέρω διάλυση του κοινωνικού κράτους, δραματική αύξηση της ανεργίας και υφαρπαγή της πρώτης κατοικίας, καταλήγοντας ότι όσο παραμένει η κυβέρνηση Σαμαρά «η Ελλάδα επιστρέφει σε όλα τα επίπεδα με γοργούς ρυθμούς στη δεκαετία του 1960». Στην Κουμουνδούρου, άλλωστε, ζητούν από καιρό εκλογές, αντιπαραβάλλοντας το δικό τους κυβερνητικό πρόγραμμα ως αυτό που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, δίνοντας όμως πρωτίστως βαρύτητα στην επιβίωση και αξιοπρέπεια του λαού.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ένας «πόλεμος ανακοινώσεων» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις Τσίπρα από τις Βρυξέλλες για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μιλώντας στο Euronews, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ολιγώρησε, ανεχόμενη για καιρό το φαινόμενο της εξάπλωσης των νεοναζί και της εγκληματικής τους δράσης, και αίφνης έκανε στροφή 180 μοιρών δείχνοντας ότι παίρνει πολιτική πρωτοβουλία, και δημιουργώντας έτσι την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση. «Συνεπώς είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίσθημα στην κοινή γνώμη ότι αυτή η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα», είπε, δίνοντας ‘πάτημα’ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να απαντήσει, χαρακτηρίζοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τον «καλύτερο συνήγορο του προφυλακισμένου κ.Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής». Ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι, επαναφέροντας τη θεωρία της μονταζιέρας της ΝΔ, που μάλιστα «αναβαθμίστηκε» και από εκεί που δούλευε κατά τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο για τους βουλευτές του, τώρα χαλκεύει –όπως υποστηρίζουν- και απόσπασμα συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι όσα είπε ο κ.Τσίπρας περί απόφασης της Δικαιοσύνης που δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα, αφορούσε στην απελευθέρωση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι πρόσθεσε αυθαιρέτως τη φράση «απόφαση για τη σύλληψη του Μιχαλολιάκου».

Σε κάθε περίπτωση, η αντιπαράθεση θα συνεχίσει να υφίσταται και μάλιστα εντεινόμενη, όσο επικρατεί η αίσθηση ρευστότητας στα πολιτικά πράγματα της χώρας, με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών να παραμένει πάντα πάνω στο τραπέζι. Τις επόμενες μέρες μάλιστα αναμένεται να κλιμακωθεί, καθώς με το άνοιγμα της Ολομέλειας της Βουλής από τη Δευτέρα, θα δρομολογηθούν σειρά πρωτοβουλιών επί των οποίων υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις από τις δύο πλευρές. Την ίδια στιγμή, προγραμματίζεται και μία προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου και αναμένεται η αντιπαράθεση να χτυπήσει κόκκινο και μάλιστα σε επίπεδο αρχηγών.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ