Κακλαμάνης στον Realfm 97,8: Η έρευνα για το Qatar Gate θα προχωρήσει – Τι είπε για τα λόμπι

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στη συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε για το Qatar Gater ότι «δεν έπεσα από τα σύννεφα για τα λόμπι που υπάρχουν. Ήμουν στην Ευρωβουλή από το 1994 έως το 1999. Τότε το ισχυρότερο λόμπι ήταν οι λεγόμενοι Ατλαντιστές, πίσω τους ήταν ουσιαστικά το ΝΑΤΟ. Τότε είχε αρχίσει η συζήτηση ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει κοινή πολιτική εξωτερική και άμυνας. Το ΝΑΤΟ δεν το ήθελε αυτό».

Qatar Gate: Φωτογραφία από τα χρήματα που εντοπίστηκαν στα σπίτια της Καϊλή και του Παντσέρι – Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ

«Είμαι πιο αισιόδοξος ότι αυτή η έρευνα θα προχωρήσει και δεν νομίζω ότι η ηγερία αυτής της ιστορίας ήταν η Καϊλή. Έχει τις ευθύνες της και θα τιμωρηθεί για αυτό. Αυτή είναι η ΕΕ, τα λόμπι πάνε και έρχονται. Θυμάμαι στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, υπήρχε πανίσχυρο λόμπι και ενώ η Κομισιόν είχε απαγορεύσει τον εξοπλισμό των αντικρουόμενων πλευρών, το λόμπι αυτό εξόπλιζε τους Κροάτες» πρόσθεσε.

«Εγώ πάντα 6 μήνες πριν την πιθανή ημερομηνία εκλογών, ξεκινώ το τριγύρισμα στις γειτονιές της Αθήνας. Το 90% τα θέματα που μου βάζουν οι άνθρωποι δεν έχουν να κάνουν με τις υποκλοπές. Καθόλου. Τους απασχολούν άλλα θέματα. Στην αρχή ήταν οι λογαριασμοί ρεύματος, αυτό τώρα έχει υποχωρήσει, η ακρίβεια παραμένει, αλλά το τελευταίο 20ήμερο και ενημέρωσα το κόμμα μου και με ανησυχεί γιατί αγγίζει τα μέσα αστικά στρώματα είναι η ιστορία με τα δάνεια. Όχι αυτοί που ήταν κόκκινοι, αλλά αυτοί που ήταν συνεπείς, περιορίζοντας πολλά από τον οικογενειακό προϋπολογισμό» επεσήμανε.

Qatar Gate: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης της Εύας Καϊλή από την αντιπροεδρία

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ