Κακλαμάνης στον Realfm 97,8: Η υπόθεση «εκλογές τον Απρίλιο» τελείωσε

«Προσυπογράφω όσα είπε ο Πρωθυπουργός χθες από την αρχή μέχρι το τέλος» δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Όταν η λέξη συγγνώμη βγαίνει από τα χείλη πολιτικού, κάτι που δεν είναι σύνηθες στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, για να αποκτήσει περιεχόμενο πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες πράξεις. Αυτές οι πράξεις είναι 3. Πρώτον πρέπει να χυθεί άπλετο φως στα διαχρονικά σφάλματα που έχουν υπάρξει σχετικά με τους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Ο Πρωθυπουργός το είπε χθες, κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση αλλά ξέχασαν να λάβουν υπόψιν τους ότι είπε και κάτι άλλο: ότι εμείς είμαστε κυβέρνηση και εμείς έχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Ήταν μια ξεκάθαρη και θαρραλέα θέση. Δεύτερον, πρέπει να γίνουν πράξεις που θα φτάσουν στο σημείο των απευθείας αναθέσεων, να ενημερωθεί η Βουλή προηγουμένως ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο. Τρίτον και καθοριστικό, ο Πρωθυπουργός ίσως δεν μπορούσε να το πει γιατί πάλι θα τον παρεξηγούσαν, εγώ το λέω, ότι η δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει τάχιστα. Όχι εις βάρος της διερεύνησης αλλά γρήγορα. Δεν μπορεί να συμβεί ότι και με το Μάτι, όπου πέντε χρόνια μετά ακόμα γίνεται το δικαστήριο για να καταλογιστούν οι ευθύνες» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ερωτηθείς για τον Κώστα Καραμανλή απάντησε ότι «εξακολουθώ να πιστεύω ότι αφορά σε απόφαση του Κώστα Καραμανλή και βεβαίως του τελικού αποφασίζοντα για όλους μας, που λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται, να βγαίνει καθένας από εμάς και να λέει το κοντό του και το μακρύ του. Ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να σταθμίσει μόνος του τα πράγματα, όπως σας είπα. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το κυρίαρχο που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Σε επίπεδο Βουλής μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση εκλογές τον Απρίλιο τελείωσε, γιατί έχω δει τα προγραμματισμένα νομοσχέδια, που σημαίνει ότι εκλογές τον Απρίλιο δεν γίνονται. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει το νομοθετικό έργο, πρέπει να τελειώνουμε με τον κατώτατο μισθό που αφορά μεγάλο αριθμό ανθρώπων, πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την μείωση της ανεργίας, για την καθημερινότητα και την ασφάλεια του πολίτη. Όλα αυτά πρέπει να είναι στην ατζέντα. Έγιναν και καλά πράγματα, που πρέπει να υπενθυμίσουμε. Εκτιμώ ότι οι επιπτώσεις από αυτό το τραγικό δυστύχημα δεν θα παίξουν καθοριστικό ρόλο σε ότι αφορά στο ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα στις εθνικές εκλογές. Εγώ θυμάμαι πάντα τη συμβουλή του πολιτικού μου πατέρα, Ευάγγελου Αβέρωφ, ότι σε δύσκολες περιπτώσεις ο πολιτικός δεν πρέπει να κρύβεται, ο πολιτικός πρέπει να σέβεται τον λαό» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ