Κακλαμάνης για την τήρηση ενός λεπτού σιγή για τον Κατσίφα: Έληξε το θέμα – ΒΙΝΤΕΟ

“Η Διάσκεψη των Προέδρων δεν αποφασίζει και εκτελείται αμέσως η απόφασή της. Ότι αποφασίζει η Διάσκεψη των Προέδρων υπόκειται σε έγκριση στην Ολομέλεια της Βουλής. Αυτό λοιπόν έκανα και εγώ την Παρασκευή” είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Ο κ. Βούτσης μου είπε ‘Νικήτα κατά την άποψη μου δεν παραβίασες τον κανονισμό, παραβίασες εθιμικούς κανόνες’. Όσοι από την κυβερνητική πλειοψηφία μίλησαν και κάποιοι άλλοι από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης μίλαγαν για σκοτωμένο και είπα ότι εδώ υπάρχει μία μεγάλη διαφορά μεταξύ μας η οποία δεν μπορεί να γεφυρωθεί, είναι απόλυτα διακριτή. Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο, εγώ μιλάω για δολοφονημένο συμπατριώτη μας. Εκεί είπα ότι ένιωσα και ενοχλημένος συναισθηματικά για το ότι η Βουλή των Ελλήνων, 11 μέρες παρέμενε άταφος ο άνθρωπος και δεν νιώσαμε την ανάγκη με πρωτοβουλία του Προέδρου μας να πάρει τον ομόλογό του, του αλβανικού κοινοβουλίου, και να του ζητήσει να παρέμβει στην αλβανική κυβέρνηση προκειμένου να ταφεί ο Κατσίφας” σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε:

“Στο τέλος τους είπα, εγώ δεν θέλω να σας φέρω σε δύσκολη θέση. Αν πιστεύετε ότι με την ενέργεια μου έπληξα το κύρος του Κοινοβουλίου, παρακαλώ ενεργοποιήστε το αντίστοιχο άρθρο και κάντε μου πρόταση μομφής για τα περαιτέρω. Εκεί τελείωσε η συνεδρίαση… Ομόφωνος απορρίφθηκε και η πρόταση που εγώ έκανα για τον εαυτό μου να μου υποβληθεί πρόταση μομφής. Αυτή είναι η ιστορία και έληξε το θέμα”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ