Καιρίδης στον Realfm 97,8: Ο κ. Καραμανλής με την μεγάλη του εμπειρία ως πρώην πρωθυπουργός πάντα προειδοποιεί και καλά κάνει

«Οι Τούρκοι έχουν δεσμευτεί για στενότερη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ασφαλείας για να ελεγχθεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και διακίνησης. Ήδη έχουμε σημάδια αυτής της συνεργασίας και στον Έβρο, που έχουμε σχεδόν μηδενισμό των ροών, αλλά και στο Αιγαίο όπου έχουμε καλύτερη συνεργασία των 2 ακτοφυλακών. Η συνολική πτώση τους δύο τελευταίους μήνες (Οκτώβριο- Νοέμβριο) είναι 60%. Δείχνει ότι όλο αυτό αρχίζει να δουλεύει» δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

«Τους προβληματίζει το γιγάντωμα που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στο εσωτερικό της Τουρκίας. Υπάρχουν σκιές και ερωτήματα, στα οποία επιμένουμε» πρόσθεσε.

«Ο κ. Καραμανλής με την μεγάλη του εμπειρία ως πρώην πρωθυπουργός πάντα προειδοποιεί και καλά κάνει. Από εκεί και πέρα όμως δεν νομίζω ότι ούτε εκείνος μειώνει την αξία αυτών των βημάτων που έγιναν. Άλλωστε αυτό το επιβεβαιώνει η υπουργός Εξωτερικών του κ. Καραμανλή, η Ντόρα Μπακογιάννη. Την Ντόρα Μπακογιάννη είχε ΥΠΕΞ ο Κώστας Καραμανλής, όχι εμένα. Όπως και ο κ. Σαμαράς τον κ. Αβραμόπουλο» ανέφερε.

«Καμία συμφωνία δεν είναι γραμμένη σε πέτρα και οι διεθνείς σχέσεις είναι γεμάτες από καταπατήσεις. Θα ήμασταν αφελείς να πιστεύουμε ότι δέσαμε τον γάιδαρό μας και ότι τελειώσαμε με το ζήτημα που λέγεται Τουρκία. Έχει αλλάξει το κλίμα και έχουμε γυρίσει σελίδα, τουλάχιστον προς το παρόν» σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ