Καιρίδης στον ΑΝΤ1 για την επίσκεψη Ερντογάν: «Ήταν μια καλή ημέρα για τα ελληνοτουρκικά»

«Είχαμε αναμφίβολα έναν διαφορετικό Ερντογάν, όπως δεν τον είχαμε συνηθίσει την προηγούμενη δύσκολη τετραετία. Όλα πήγαν καλά, καλύτερα ίσως και από το αναμενόμενο. Το κλίμα ήταν φιλικό, ήταν μια πολύ «καλή ημέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, λίγη ώρα μετά από την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο Δημήτρης Καιρίδης είπε ότι στην συνάντηση με τον ομόλογο του «υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση ότι η Τουρκία θα συνεργαστεί απόλυτα στον έλεγχο της παράτυπης μετανάστευσης. Είναι κάτι που λένε πως δεν το θέλουν, ήδη έχει βελτιωθεί η κατάσταση στον Έβρο και τώρα συνεργαζόμαστε για το Αιγαίο».

Ερωτηθείς για την βίζα – εξπρές σε Τούρκους ταξιδιώτες για δέκα ελληνικά νησιά, με την άδεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Καιρίδης επεσήμανε πως πρόκειται για την μοναδική εξαίρεση που υπάρχει στο σύστημα της Ζώνης Σένγκεν.

Σημείωσε παράλληλα ότι πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, στην οποία μάλιστα υπάρχουν αντιδράσεις χωρών, όπως η Γερμανία, όπου όπως τόνισε έχουν αυξηθεί οι αιτήσεις από Τούρκους πολίτες για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ