Καϊλή για Γκερέκου: «Θέμα πολιτικής ηθικής τάξης»

«Ηθικό ζήτημα που θα κριθεί από τον κόσμο» η μετακίνηση της ‘Αντζελας Γκερέκου στη ΝΔ, δήλωσε η Εύα Καϊλή.

«Είναι ένα θέμα που εκτός από το προσωπικό έχει και ένα θέμα πολιτικής ηθικής τάξης. Είναι ηθικό ζήτημα που θα κριθεί από τον κόσμο» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, για τη μετακίνηση της ‘Αντζελας Γκερέκου στη ΝΔ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Βήμα”.

Αναφερόμενη στο “Ποτάμι” η κ. Καϊλή σημείωσε πως «φιλοξενεί τα παιδιά του Στέφανου Μάνου. Λέμε για κεντροαριστερά και μιλάμε για λίγο απ’ όλα. Είναι λίγο ασαφές… και είναι συνεργαζόμενοι με τους Σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη, χωρίς να έχουν εκφραστεί».

Σχετικά με το κόμμα του Γ. Παπανδρέου, υποστήριξε ότι είναι «είναι λυπηρό» και πρόσθεσε: «Έγινε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και μας έχει στενοχωρήσει όλους. Έγινε χωρίς ξεκάθαρο πολιτικό λόγο. Δεν υπάρχει πολιτική διαφορά με το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπήρχε πολιτικός λόγος. Έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη και δεν φτάσαμε εδώ τυχαία, αλλά μπορεί εύκολα κάποιος να αναγνωρίσει ότι υπάρχει μια υπευθυνότητα και ανάληψη ευθυνών που είναι πολύ δύσκολη και δεν το έχουν κάνει πολλοί, δεν το έχουν καταφέρει. Όταν το έκανε η ΔΗΜΑΡ, λίγο μετά εξαφανίστηκε. Το ίδιο και ο ΛΑΟΣ. Ήδη το ΠΑΣΟΚ είχε συμπιεστεί πάρα πολύ εκλογικά, γιατί συμμετείχε σε μια κυβέρνηση χωρίς να το έχουμε συμφωνήσει ή επιλέξει κάποιοι από εμάς – δηλαδή οι βουλευτές – αλλά υπήρχε ανάγκη η χώρα να κυβερνηθεί».

Ερωτηθείσα για τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η κ. Καϊλή απάντησε: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Έχει γίνει μια πολύ σκληρή προσπάθεια και θα σας πω ότι δεν πιστεύω να υπάρχει μια τέτοια διαδικασία, αλλά εάν εμείς επιλέξουμε να μην εκπληρώσουμε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις υπάρχει ο κίνδυνος για ένα τέτοιο σενάριο».

Τέλος, δεν απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ «σε μια βάση να μείνουμε στην Ευρώπη … και σε μία βάση να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις για να μείνει η χώρα σε ευρωπαϊκή πορεία».

 

Διαβάστε επίσης

Ο Βενιζέλος για την Γκερέκου: Θα αντιδράσει ο κερκυραϊκός λαός

Επιστολή Βενιζέλου στον Σαμαρά για την Γκερέκου: Ανήθικη πολιτική πράξη

Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και ο Βασίλης Οικονόμου;

Γρηγοράκος: Μας πειράζει η ηθική στάση της Γκερέκου και της ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ