Και η ηγεσία του ΥΠΕΣ στο Μαξίμου

Και η ηγεσία του ΥΠΕΣ στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, κατά την οποία έγινε ουσιαστική ανασκόπηση των δράσεων, που έχουν μέχρι σήμερα υλοποιηθεί και αναλύθηκαν τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.

Ο υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί ώστε «να κρατηθούν όρθιοι» οι ΟΤΑ, οι οποίοι είχαν φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας, εκτενής αναφορά έγινε και για τα κοινωνικά δίκτυα των δήμων,που θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες στους πολίτες.

Στη συνάντηση καθορίστηκαν και τα επόμενα βήματα – δράσεις, όπως είναι η δημιουργία και η λειτουργία του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, η αξιοποίηση της περιουσίας των δήμων, αλλά και θεσμικές πρωτοβουλίες, με στόχο τον εκσυγχρονισμό τους.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου, σε ό,τι αφορά τον νόμο για την ιθαγένεια, στόχος της κυβέρνησης είναι η απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών για τους νόμιμους μετανάστες.

 

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ