“Ιτιά, Ιτιά” και κλαρίνα σε επιτροπή της Βουλής – Τι συνέβη – ΒΙΝΤΕΟ

Δημοτικά τραγούδια ακούστηκαν σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, η οποία συγκλήθηκε με θέμα ημερήσιας διάταξης που έφερε τον τίτλο: «Επετειακή συνεδρίαση για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Εθνική Επανάσταση – Ειδικό αφιέρωμα στα αιωνόβια φυτά από την εποχή της Επαναστάσεως: Καταγραφή και ανάδειξη».

Η πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, συνόδευσε την έναρξη της συνεδρίασης με το γνωστό δημοτικό τραγούδι «Ιτιά – ιτιά», ενώ κάλεσε τους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν βίντεο με άλλα παραδοσιακά τραγούδια όπως το «Για ιδέστε τον αμάραντο».

«Σας καλώ να θυμηθούμε τη δημοτική μας παράδοση η οποία μας μιλά για τη σπουδαιότητα και το συμβολισμό της φύσης στην ελληνική επανάσταση. Ας ακούσουμε δύο από τα δεκάδες δημοτικά και μεταγενέστερα τραγούδια που εξυμνούν μέσω των συμβολισμών την ίδια την επανάσταση του Γένους» τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου. «Η ταύτιση της πατρίδας και της φύσης ήταν σε τέτοιο βαθμό που μέχρι και την ίδια την πατρίδα όταν ήταν σκλαβωμένη την παρομοίαζαν οι Έλληνες σαν ένα δέντρο, πλάτανο μαραζωμένο, αμάραντο ή ιτιά» πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ