Ηλιόπουλος στον Realfm: Το click away θα οδηγήσει σε περαιτέρω κατάρρευση την αγορά μέσα στα Χριστούγεννα

“Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να ακούμε τους ανθρώπους από το πεδίο, δηλαδή όσους ζουν το πρόβλημα και γνωρίζουν την κατάσταση. Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε μια τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της αγοράς, των επιμελητηρίων και των εμπορικών συλλόγων και φάνηκε ξεκάθαρα από τις δικές τους θέσεις ότι το click away με τον τρόπο που έχει γίνει, στην πραγματικότητα συμβάλλει στην ενίσχυση ενός πολύ μικρού αριθμού επιχειρήσεων και στην πραγματικότητα των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Είναι ένα σύστημα που δεν τους βοηθάει και θα οδηγήσει σε περαιτέρω κατάρρευση την αγορά και μέσα στα Χριστούγεννα” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Κάναμε τρεις προτάσεις που μπορούν να μειώσουν έστω και τώρα τα πολύ μεγάλα προβλήματα. Πρώτον, να πληρωθεί κανονικά το σύνολο του δώρου των Χριστουγέννων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις από το κράτος. Δεύτερον, η επιστρεπτέα προκαταβολή να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, δηλαδή να δώσουμε πραγματική ενίσχυση και όχι δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και τρίτον να υπάρξει ένα νέο σχέδιο ρύθμισης χρέους, το οποίο θα έχει και διαγραφή ενός κομματιού του χρέους” πρόσθεσε.

Σχετικά με το άνοιγμα των εκκλησιών σχολίασε ότι “για άλλη μια φορά φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν αποφασίζει με όρους σεβασμού της επιστημονικής γνώμης και των κριτηρίων, αλλά με όρους πολιτικής πίεσης”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ