Ηλιόπουλος στον Realfm 97,8: Η ηγεμονία δυνάμεων της άκρας δεξιάς στην Ιταλία είναι επικίνδυνη και για το ευρωπαϊκό πρότζεκτ

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα για τις ιταλικές εκλογές τονίζοντας ότι «Στην Ιταλία έχουμε μια κυβέρνηση με ηγεμονία δυνάμεων της άκρας δεξιάς, που είναι επικίνδυνο και για το ίδιο το ευρωπαϊκό πρότζεκτ. Ο βασικότερος κίνδυνος είναι το πώς θα αμφισβητηθούν δικαιώματα και δημοκρατικές κατακτήσεις» σχολίασε.

«Η χώρα μας το προηγούμενο διάστημα δοκιμάστηκε με σκληρό τρόπο γιατί είχαμε μια νεοναζιστική οργάνωση. Ευτυχώς μέσα από τις άμυνες του πολιτικού συστήματος, μέσα από τα αντανακλαστικά της ελληνικής δικαιοσύνης που δεν ήταν αυτονόητα – γιατί στη δίκη η εισήγηση από την εισαγγελική πλευρά ήταν για αθώωση και το δικαστήριο δεν ακολούθησε ευτυχώς αυτή την γραμμή. Αυτή η νεοναζιστική οργάνωση είναι στη φυλακή αυτή τη στιγμή, σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει; Δεν έχουμε τελειώσει ούτε με τους νεοναζί, το βλέπουμε γιατί αναπτύσσεται η δράση τους» πρόσθεσε.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς κεντρικές δυνάμεις του πολιτικού συστήματος και αναφέρομαι και στη ΝΔ, έχουν κανονικοποιήσει ακροδεξιές αντιλήψεις. Αυτή τη στιγμή στη ΝΔ κεντρικά στελέχη προέρχονται από το ΛΑΟΣ και πριν από 15 χρόνια δεν θα ήταν αυτονόητο» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην Ιταλία η αριστερά δεν κατάφερε να απαντήσει. Η άκρα δεξιά εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ