Ηλιόπουλος: Ο κ. Χαρδαλιάς διαψεύδει την εμπλοκή του, αλλά όχι το ίδιο το γεγονός

“Ο κ. Χαρδαλιάς πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από τη θέση του, εφόσον ισχύει το σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9.89”, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως “με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στις 22 Οκτώβρη -λίγο πριν μπούμε στο παρατεταμένο lockdown του χειμώνα- τέσσερα μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ, παρά το ότι είχαν πυρετό και συμπτώματα κορωνοϊού, φαίνεται να μπήκαν στη χώρα με εντολή Χαρδαλιά, κατά παράβαση των υγειονομικών μέτρων. Και όλο αυτό να έγινε μέσα από συνομιλία κρατικών αξιωματούχων σε ‘πακιστανικά’ τηλέφωνα”.

Όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, “στο βαθμό που ισχύει αυτό το ρεπορτάζ, είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Χαρδαλιάς δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση και να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες” και πρόσθεσε ότι “ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει υπεύθυνα ποιος είναι αυτός που κάνει υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα”. Σχολίασε, δε, ότι “έχει ενδιαφέρον το ότι στην απάντησή του, ο κ. Χαρδαλιάς διαψεύδει την εμπλοκή του, αλλά όχι το ίδιο το γεγονός”.

Μιλώντας νωρίτερα στον “Real FM 97.8”, ο Νάσος Ηλιόπουλος, άσκησε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι “εν μέσω πανδημίας, συζητά πώς θα κλείσει δημόσια νοσοκομεία”. “Αυτό πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία”.

Επαναλαμβάνοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν γιατί κανείς δεν θα είναι ασφαλής αν δεν είμαστε όλοι ασφαλείς”, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι “για αυτόν ακριβώς το λόγο, από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στην ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ αλλά και της πρωτοβάθμιας φροντίδας -κάτι που δεν έκανε η ΝΔ- και για τον ίδιο λόγο επιμέναμε στην ανάγκη άρσης της πατέντας των εμβολίων, εισπράττοντας τότε λοιδορία από τη ΝΔ ενώ τώρα αυτό συζητείται πλέον πολύ σοβαρά”.

“Η συζήτηση που έχει ανοίξει η κυβέρνηση της ΝΔ για ‘προνόμια’ και διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη πυροδοτεί ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα μέσα στην κοινωνία, ενώ φαίνεται ότι αυτό το σχέδιο εκτός από κοινωνικά επικίνδυνο είναι και υγειονομικά ανόητο -γιατί με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν εστίες γρηγορότερης μετάδοσης του ιού”, τόνισε, στη συνέντευξή του στον “Alpha Radio”.“Η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε κυβέρνηση και κοινωνία ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον εμβολιασμό, είναι λογικό να έχει σπάσει”, πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, “όταν η ΝΔ αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των ειδικών, όταν καθιέρωνε για αυτούς το ακαταδίωκτο ή όταν έκανε αυτές τις παράλογες παλινωδίες με το εμβόλιο της Astra Zeneca”. Αυτό που χρειάζεται, συμπλήρωσε, “είναι πειθώ και διάλογος στην ελληνική κοινωνία”, ξεκαθάρισε, “αλλά και να λυθούν βασικά προβλήματα όπως οι κινητές μονάδες εμβολιασμού”. “Πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια”.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο εκλογών, βάζοντας μπροστά το πρόγραμμά του, που έχει τρεις άξονες: τη θωράκιση του κοινωνικού κράτους, του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας, την επανεκκίνηση της οικονομίας με κεντρικό εργαλείο τη ρύθμιση και τη διαγραφή ενός κομματιού του ιδιωτικού χρέους των επιχειρήσεων -το οποίο δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία- και τη στήριξη της εργασίας, μέσα από την αύξηση των μισθών, τις συλλογικές συμβάσεις και τη συγκρότηση αποτελεσματικών ελεγκτικών μηχανισμών”.​

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ